Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Verksamhet Medicin barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vad kan du förvänta dig av vår verksamhet?

På våra högspecialiserade mottagningar strävar vi efter att erbjuda vård av högsta kvalitet med barnen och deras familjer i fokus. Vi är stolta över att vara en del av ett ledande universitetssjukhus och är engagerade i att forma framtidens barnsjukvård.

Tycker du att högspecialiserad öppenvård låter spännande? Då kan du vara den chef vi söker till Mag- tarm- och levermottagning, Reumatologi- och immunologi, Metabol- Infektion- Hemangiom- och Urinvägsmottagning medicin barn.

Specialistmottagningarna har en mångsidig och engagerad personalstyrka. Tillsammans med vårt team av kompetenta undersköterskor, sjuksköterskor och läkare samt samarbetet med andra specialister som dietister, logopeder och psykologer, säkerställer vi att vi kan erbjuda den bästa möjliga vården för barn i alla åldrar. Vi är medvetna om att varje barn är unik och vi strävar efter att skapa en trygg och vänlig miljö där både barnen och deras familjer känner sig välkomna och omhändertagna.

Vi söker dig som vill leda och utveckla våra specialistmottagningar

I rollen som vårdenhetschef har du ett övergripande ansvar och en möjlighet att initiera och utveckla arbetssätt, verksamhet och medarbetare. Du spelar även en viktig roll när det gäller kvalitetsarbete, forskning, utbildning och utveckling. Du kommer att samarbeta nära sektionschefer för varje mottagning, som har det medicinska ledningsansvaret.

Du arbetar för att skapa en positiv arbetsmiljö där medarbetarna trivs och kan växa i sina yrkesroller. Vi tror på att skapa en arbetsplats där varje individ känner sig värdefull och där vi kan dra nytta av den breda kunskap och erfarenhet som finns bland våra medarbetare.

Som vårdenhetschef rapporterar du direkt till avdelningschefen och blir en viktig medlem i ledningsgruppen för vårdenhetschefer inom Verksamhet Medicin barn. Tillsammans arbetar vi mot gemensamma mål och tar oss an frågor som sträcker sig över hela den barnmedicinska verksamheten.

Vad krävs för att bli vår nästa vårdenhetschef

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Erfarenhet av chefs- och/eller ledarskap är ett krav, och det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av barnsjukvård. Vi ser gärna att du har genomgått chef- och/eller ledarskapsutbildning. En akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är också meriterande.

Som vårdenhetschef bör du präglas av Sahlgrenskas chefskriterier:

  • Du har ett värdegrundsbaserat chefskap
  • Du är kommunikativ, målorienterad och resultatinriktad
  • Du har ett utvecklingsorienterat förhållningssätt.

Du är en driven och innovativ person som vill påverka och ta ansvar. Med ditt lösningsorienterade och flexibla arbetssätt kan du inspirera och motivera dina medarbetare att arbeta mot gemensamma mål.

Du är förtroendeingivande och kommunicerar klart och tydligt i alla lägen. Din förmåga att skapa delaktighet och välfungerande relationer kommer väl till pass i din roll. Du har en helhetssyn och sprider arbetsglädje omkring dig, vilket skapar ett gott arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter och förmåner!

Om du är redo för en spännande och utvecklande utmaning, ser vi fram emot din ansökan! Kom och bli en del av vårt engagerade team. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en bättre vård för våra unga patienter!

Som vårdenhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du tillgång till omfattande utvecklingsprogram och utbildningar för chefer och ledare, som erbjuds av Västra Götalandsregionen. Vi värnar om din personliga och professionella tillväxt. 

För att lära dig mer om Västra Götalandsregionen och vad vi erbjuder våra medarbetare, besök gärna vår introduktionssida för nya medarbetare på följande länk: https://www.vgregion.se/introduktion. Du kan även få mer information om löner, ersättningar och förmåner genom att läsa vår presentation: "Lön, ersättning och förmåner - det här får du som medarbetare i VGR."

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Lycka till med din ansökan, och vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team på specialistmottagningarna inom Medicin barn.

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5438
Kontakt
  • Avdelningschef, Emelie Görlinge, 0761-261224
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Bergander, 0769-402898
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb