Sjukhusen i väster

Vi söker två vårdenhetschefer till Gynekologi
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också föruppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge engod och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus vid årsskiftet 2023/2024. Nya Högsbo närsjukhuserbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer attvara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med högkvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vikombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum ochdagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn.Nya Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Beskrivning
Gynekologimottagning finns på alla fyra sjukhus och ingår i verksamhetsområdet kirurgi- och ortopedi.
Med anledning av omorganisation söker vi nu två vårdenhetschefer.

  • Alingsås lasarett och Frölunda specialistsjukhus kommer att ha en gemensam chef.
  • Kungälvs sjukhus och Angereds närsjukhus kommer att ha en gemensam chef

När Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus kommer gynekologimottagningen att flytta över dit.

Mottagningarna är relativt små och teamarbete är viktigt både inom enheten och mellan mottagningarna inom Sjukhusen i väster.

Samtliga mottagningar bedriver gynekologisk specialistsjukvård med krav på remiss eller egenremiss.

Gynekologimottagningens uppdrag på Frölunda specialistsjukhus består av öppenvårdsbesök inom bred allmängynekologi. Det utförs även dagkirurgiska operationer såsom laparoskopier, hysteroskopier, slyngkoniseringar samt prolapsoperationer. På mottagningen arbetar ca 12 medarbetare som är barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

Gynekologimottagningens uppdrag på Alingsås lasarett består av öppenvårdsbesök inom bred
allmängynekologi. Det utförs även dagkirurgiska operationer såsom TVT, hysteroskopier, slyngkoniseringar samt prolapsoperationer. Det utförs också mottagningsoperationer. Utöver det ordinarie uppdraget bedrivs även abortmottagning. På mottagningen arbetar för närvarande 6 medarbetare som är barnmorskor, undersköterska och läkare.

Gynekologimottagningen på Angereds närsjukhus består av öppenvårdsbesök inom bred allmängynekologi. Det utförs även dagkirurgiska operationer såsom laparoskopier, hysteroskopier, slyngkoniseringar samt prolapsoperationer på operation. Det utförs även mindre ingrepp på mottagningen. Mottagningen har utöver ordinarie gynekologisk verksamhet även en vulvamottagning med två team som hjälper kvinnor som utsatts för könsstympning respektive vulvasmärta. På mottagningen arbetar ca 14 medarbetare som är barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, sexolog och läkare.

Gynekologimottagningens uppdrag på Kungälvs sjukhus består av öppenvårdsbesök inom bred
allmängynekologi. Mottagningen bedriver ingen egen operationsverksamhet men har ett nära samarbete med de övriga gynmottagningarna inom förvaltningen. Det utförs också en hel del mottagningsoperationer. Utöver det ordinarie uppdraget bedrivs även ”Tidig graviditetsmottagning” dit kvinnor bl a kan vända sig vid önskan om medicinsk abort, för kontroll pga tidgare extrauterina graviditeter eller inkompletta missfall.

Arbetsuppgifter
Som vårdenhetschef har du ansvar över verksamhet, personal, arbetsmiljö samt ekonomi. Du är en viktig del av att skapa en välfungerade och utvecklande personalgrupp med ett gott samarbetsklimat. Du driver samt utvecklar såväl mottagningen som verksamhetsområdet framåt utifrån uppsatta mål. Till stöd kommer du ha en teamledare på plats på mottagningen som kan stötta dig i den dagliga driften.
Din närmsta chef är verksamhetschefen och du ingår i verksamhetsområdets ledning.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen bör du tidigare arbetat som chef med personalansvar alternativt ha annan erfarenhet som
gör att du är trygg i rollen som ledare. Det är även önskvärt att du varit chef i ett förändringsarbete. Ytterligare
har du en fallenhet för administrativa arbetsuppgifter och god systemvana.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap präglas av din inkännande, empatiska och kommunikativa förmåga. Du är prestigelös i ditt arbetssätt och anser att det är viktigt att vara en närvarande samt strukturerad ledare. Ytterligare är du modig och trygg när situationen kräver det samt drivs av att fullfölja och utvärdera fattade beslut för att uppnå önskvärda resultat.

Ansökan
Vi planerar att genomföra intervjuer i slutet på juni.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4173
Kontakt
  • Joakim Samuelsson, verksamhetschef, 073-550 27 32, joakim.samuelsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Alingsås lasarett, växel, 0322-226000
  • Kungälvs sjukhus, växel, 0303-98000
  • Angereds närsjukhus, växel, 031-3326700
  • Frölunda specialistsjukhus, växel, 031-3425000
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb