Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Obstetrik, Förlossning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Verksamhet Obstetrik vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg omfattas av 3 förlossningsenheter, med tillförande BB. En av enheterna tar hand om högrisk obstetriken så som prematurer, planerade sätesförlossningar och duplexförlossningar samt kvinnor med interkurrenta sjukdomar. Utöver förlossningsverksamhet finns antenatal mottagning med specialist mödravård och ultraljudsverksamhet inkluderande fosterdiagnostik samt en akutmottagning för gravida och nyförlösta.

Verksamheten har ett stort upptagningsområde i Västra Götaland och har ett regionuppdrag vilket innebär sista utpost vid komplicerade fall. Antal förlossningar per år är ca 10000 st. All obstetrisk verksamhet ligger på Östra sjukhuset som är en del av Sahlgrenska universitetssjukhuset.

På kliniken bedrivs forskning i en stimulerande miljö inom perinatalmedicin samt undervisning för läkarstudenter och barnmorskestudenter vilken är integrerad i verksamheten.

Goda möjligheter att driva och delta i forsknings- och utvecklingsarbeten erbjuds.

Vi söker nu en vårdenhetsöverläkare (VÖL) till förlossningsavdelningen 312 som är en normalförlossningsenhet med upp till 8 förlossningsrum med möjlighet till integrerad BB-verksamhet. Enheten är inriktad på det normala födandet.

Obstetriken på Sahlgrenska universitetssjukhuset går nu in i en spännande fas med byggstart av ett helt nytt hus för förlossnings och neonatalvård. Bygget beräknas vara färdigt 2028. Forskningsprojekt kring det normala födandet planeras under de närmsta åren.

Arbetsuppgifter

Som VÖL har du det samlade medicinska ansvaret för verksamheten på förlossningsavdelning 312. Du skall se till att hög patientsäkerhet och god kvalitet tillgodoses i vården samt att kostnadseffektivitet främjas. Du medverkar till att samverkan och samordning med andra enheter fungerar på ett för patienten tillfredställande sätt samt att kvalitetsmål upprättas för enheten och du arbetar för att dessa mål uppnås.

Du har en ledande roll i att enheten har vetenskapligt/erfarenhetsmässigt väl anpassade vårdprogram och rutiner för medicinsk utredning, diagnostik och behandling. Du ansvarar, tillsammans med ST-studierektorn, för att utbildningen av ST-läkare håller god kvalitet på din enhet. Du arbetar i team med Vårdenhetschefer, sektionschefer och övriga vårdehnetsöverläkare. Du främjar teamarbetet med övrig personal kring patienten på alla våra enheter.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom obstetrik och gynekologi. Har du genomfört forskarutbildning ses det som meriterande. Erfarenhet av ledarskap är meriterande men inte ett krav. Bakjourskompetens är också meriterande. Du är en initiativtagande person med god samarbetsförmåga men som inte är rädd för de förändringar som kommer. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4024
Kontakt
  • Mårten Alkmark Sektionschef Obstetrik, 031-3429243
Facklig företrädare
  • Tomas Fritz, Läkarförbundet, 031-3438004
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb