Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonmottagning Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om ögonverksamheten

På ögonmottagningen i Mölndal och i Kungälv möts du av drivna och engagerade medarbetare som arbetar utifrån Sahlgrenska Universitetssjukhusets vision och ledord ”tillsammans för patienten med patienten”.

Med över 300 medarbetare är vi en av Sveriges största ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men ögonsjukvården bedrivs även på Drottning Silvias barnsjukhus, mottagning i Frölunda, mottagning i Kungälv och på Sahlgrenska sjukhuset.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier så som sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, ögonsjuksköterskor, kanslister, läkare, koordinatorer och fotografer.

Just nu söker vi dig som är ögonsjuksköterska eller optiker till vår mottagning i Mölndal och i Kungälv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som ögonsjuksköterska och optiker hos oss på ögonmottagningen får du möjlighet att arbeta i en stimulerande och patientfokuserad miljö.

Du kommer arbeta i ett vårdteam med läkare, undersköterskor, allmänna sjuksköterskor, ögonsjuksköterskor, fotografer och optiker. Tillsammans arbetar ni för att erbjuda alla patienter bästa möjliga vård med patienten i fokus.

Vi erbjuder en stabil introduktion med kontinuerliga avstämningar tillsammans med handledare i den process du kommer tillhöra.

Vi erbjuder dagtid, måndag till fredag. Eftersom tjänsten innebär dagtid så har du bra tillgång till fritid på kvällar, helger och röda dagar.

Det finns även forskningsmöjligheter, vidareutbildning till ortoptist samt kompetensutveckling inom ögonsjukvård genom externa och interna utbildningar.

Arbetsuppgifter hos oss

På ögonmottagningen arbetar du som sjuksköterska med olika arbetsuppgifter bland annat:

  • Utföra synprövning, ögontrycksmätning, synfältsundersökningar, OCT och fotografering av ögat.
  • Förberedande undersökningar inför läkarbesök.
  • Egna mottagningar men även teammottagningar.
  • Arbeta i team runt intravitreala injektionsverksamheten.
  • Utföra bildbedömningar och göra bedömning om fortsatt behandlingar.
  • Telefonrådgivning och remisshantering.
  • Placering på ögonakuten med ett kvällspass fram till kl 19 en gång i månaden.

Vem söker vi?

Du som söker tjänsten är utbildad ögonsjuksköterska eller optiker med vidareutbildning i klinisk optometri.

Som ögonsjuksköterska/optiker är du en person som är flexibel i ditt arbete och har utvecklat en trygghet i din professionella roll.

Ett positivt förhållningssätt, samarbete, kommunikation och etik är viktiga delar i vårt arbete, vidare att du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Vårt team arbetar med målsättningen att ge patienten en god och säker vård och nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet ytterligare.

Genom din expertis kan du vara med och bidra till att bedriva ögonsjukvård i toppklass med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av tjänsten.

Är du vår nästa medarbetare? – Välkommen med din ansökan.

Vi har intervjuer löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal eller Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3967
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna Lindqvist , 076-1092823
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm , 031-3430094
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb