Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin Sahlgrenska, Klinisk Nutrition

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Klinisk nutrition arbetar sjukhusövergripande med nutritionsbehandling till patienter enskilt och i grupp. Vi utbildar även vårdpersonal och utvecklar vårdrutiner inom nutrition. Det är viktigt för oss att nutritionsbehandlingen bygger på vetenskaplig evidens och beprövad erfarenhet.

Nu söker vi dig som tycker att vår verksamhet är viktig!

Som dietist hos oss kommer du att arbeta inom Njurmedicin som omfattar slutenvård, mottagning och dialysavdelningar. I arbetet ingår även IT-baserade administrativa uppgifter. Exempel på datasystem som används är elektronisk datajournal i Melior och tidbokningssystem ”Elvis”.

Förutom direkt patientarbete ingår arbete med ständiga förbättringar. Då vi är ett universitetssjukhus ingår det även i arbetsuppgifterna att handleda studenter.

Som dietist vid Klinisk nutrition är det viktigt att du tar ansvar för dina uppgifter, arbetar strukturerat och självständigt samt att i team kunna driva processer framåt.

I vår dietistverksamhet har vi patienten i fokus och ger en hög servicenivå. Hög servicenivå uppnår du hos oss när du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående både i mötet med patienter, medarbetare och kollegor, samt att du anstränger dig för att leverera konstruktiva lösningar. Vi önskar att du kan göra patientsäkra avvägningar och prioriteringar i ditt arbete eftersom du kommer att väga samman komplex information och hänsynstaganden. Din omdömesförmåga kommer väl till pass i kommunikation, agerande och beslutstagande.

Då vi ständigt lär oss genom att vara uppdaterade inom den senaste evidensbaserade forskningen bör du vara utvecklingsorienterad och utveckla din specialistkunskap då den är en resurs för patienter och kollegor. Vi ser gärna att du har ett nytänkande som du kan omsätta i praktiken som i sin tur leder till ständiga förbättringar.

Du skall ha genomgått och vara godkänd i dietistprogrammet eller likvärdig utbildning. Vi värdesätter om du även har en magisterexamen. Eftersom vi ständigt behöver vara uppdaterade behöver du ha goda kunskaper i både engelska och svenska. Datorvana samt vana med arbete i IT-baserade sjukvårdsprogram är meriterande. Vi ser gärna att du har minst ett års erfarenhet av dietistarbete.

Du skall som medarbetare på Sahlgrenska kunna förvänta dig att få, och själv bidra till engagemang, respektfullhet, kompetens och ständigt lärande. På detta sätt kan vi tillsammans bidra till en vård i toppklass!

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 23-08-01 eller enligt överenskommelse, t.o.m. 24-08-31
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3936
Kontakt
  • Enhetschef Alexandra Roth, 0761-470265
Facklig företrädare
  • Nina Uhlebäck, SACO , 031-3436876
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb