Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om vår verksamhet

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med substansmissbruk med eller utan psykiatrisk samsjuklighet.

Verksamheten har flera specialistmottagningar för bland annat opiat-och opioidberoende, unga vuxna, för personer med alkohol- och narkotikaberoende men också för personer som förutom sin beroendeproblematik har en komplex psykiatrisk sjuklighet som kräver psykiatrisk specialistkompetens.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor mellan sluten- och öppenvård. Utredning och behandling sker ofta i samverkan med övrig sjukvård, socialtjänst, kriminalvård och Försäkringskassan. På vissa mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst och andra vårdgivare. Utredning och behandling anpassas efter den enskildes behov och förutsättningar.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Som läkare inom verksamheten kommer du få större kännedom om drogers inverkan på individen.

Eftersom en övervägande del av våra patienter också har en psykiatrisk samsjuklighet kommer du att få träna dig i differentialdiagnostiska övervägande avseende olika psykiatriska sjukdomstillstånd. Som underläkare medverkar du i läkargruppens gemensamma utbildningstillfällen.

Om tjänsten

Som underläkare kommer du att utveckla dina färdigheter i det dagliga arbetet. Du arbetar nära specialistläkare. I dina arbetsuppgifter ingår sedvanligt läkararbete såsom inskrivningar, daganteckningar, läkemedelshantering inom slutenvård eller receptförskrivningar. Du kommer att skriva slutanteckningar, remisser och bli mer bekant med regelverket för sjukskrivning. Du deltar i teamarbetet med andra yrkesgrupper och skapar dig en större förståelse för de olika professionernas betydelse för patienten. Så småningom kan du på egen hand föra samtal och göra egna psykiatriska bedömningar såväl som somatiska undersökningar. Efter en tid, när du kommit in i arbetet så ingår också jourtjänstgöring på Psykiatriakuten. Du ska efter att ha arbetat hos oss känna dig mer säker på de vanligtvis mest förekommande arbetsuppgifter för läkare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är examinerad läkare som kan börja omgående eller senast september 2023. Intervjuer och anställningar sker löpande. Erfarenhet av arbete inom beroendevård/psykiatri är meriterande för tjänsten.

Du är engagerad, flitig, positiv, nyfiken, lyhörd och har en god förmåga att kommunicera och visa respektfullhet gentemot våra patienter. Vi vill i vår verksamhet ha ett arbetsklimat med en positiv grundinställning och god kollegial gemenskap vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3920
Kontakt
  • Sektionschef, Judit Kerékgyártó, 0700–852600
Facklig företrädare
  • Göteborgs Läkarförening (SACO), Lina Lindfors, 0722-082827
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb