Habilitering & Hälsa, Habilitering vuxen, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast till ett av våra team, som riktar sig till målgrupperna vuxna personer med rörelsehinder utifrån diagnoser som CP, ryggmärgsbråck, neuromuskulära sjukdomar, intellektuella funktionsnedsättningar och olika syndrom. 

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst. Tjänsten är på heltid. En introduktionsperiod och ett mentorskap ingår för den nyanställde. Våra lokaler ligger mitt i centrala Göteborg. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetet utförs utifrån patientens behov och förutsättningar. I arbetsuppgifterna ingår att kartlägga och utreda patientens hälsoproblem samt planera och genomföra behandlande insatser tillsammans med patient, team och nätverk. Du kommer ingå i ett tvärprofessionellt team tillsammans med andra sjukgymnaster/fysioterapeuter, där även arbetsterapeut, psykolog, kurator, logoped, dietist, sjuksköterska och läkare ingår. Förutom kontakter med patienter inom målgruppen ges även råd och konsultation till anhöriga och personal kring patienten. Hjälpmedelsförskrivning förekommer. Arbetet sker främst i verksamhetens lokaler men också i patientens närmiljö. Digitala besök genomförs när det är möjligt. Insatserna kan ges individuellt eller i grupp. Du deltar i regionens gemensamma yrkesutvecklarträffar med övriga fysioterapeuter på Habiliteringen. 

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad fysioterapeut och gärna ha erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av arbete med målgrupperna och teamarbete är särskilt meriterande. 
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med patienten och dennes omgivning för att hitta bra förutsättningar för patienten att fungera i sin vardag. Du som söker är en person som är lösningsfokuserad, kan ta självständiga beslut samtidigt som du är aktiv i teamarbetet och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten är förenad med resor varför B-körkort är önskvärt.

Övrigt
Vi är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. För oss är det viktigt med ett personcentrerat arbetssätt, med fokus på att skapa värde för patienten, god tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

Rekryteringen sker fortlöpande och du kan komma att bli kontaktad innan ansökningstiden går ut.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3876
Kontakt
  • Miina-Maria Finström, 0730-890828
  • Jennike Sjöberg, 031-7592360
Facklig företrädare
  • Abdol Vazae, Fysioterapeuterna, 0736-636889
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb