Regionhälsan Flyktingbarnmottagning samt flyktingmedicinsk mottagning

Om oss

Flyktingbarnmottagningen är en mottagning på specialistnivå som riktar sig till barn och ungdomar med en kombination av fysiska och psykiska symtom, som kan ha kopplingar till migration och flyktingskap. Vi erbjuder insatser för barnet och dess föräldrar eller vårdnadshavare. Flyktingbarnmottagningen utgör en samlad barn- och ungdomsmedicinsk, samt barn-och ungdomspsykiatrisk kompetens och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer och medicinska sekreterare. I verksamhetens uppdrag ingår också att sprida kunskap om frågor rörande migration, flyktingskap och trauma. Vi är ett litet sammansvetsat team som med respekt och en ständig vilja att utvecklas i vårt arbete, möter våra patienters behov och svårigheter. Teamet har byggt upp en gedigen kunskap om traumatiserade barn och vuxna där stabiliserande insatser värderas som en viktig del av behandlingen och är en förutsättning för att kunna hjälpa barn och unga som lever under svåra sociala omständigheter och ofta med pågående trauman. Som sjuksköterska får du ofta följa en patient under längre tid men det kan också vara att stötta psykolog eller läkare med kortare insatser. En viktig del i arbetet är olika insatser riktade mot barnets nätverk.

Flyktingmedicinsk mottagning är en resursenhet för personer som befinner sig under eller 1 år efter avslutad etablering. Verksamheten bedrivs i samverkan med andra myndigheter för att stärka de nyanländas hälsa och underlätta integration. Vi utreder och behandlar migrationsrelaterad ohälsa på primärvårdsnivå. Vi erbjuder basalt psykosocialt stöd. Hälsoskolan/Aktiv ger hälsoinformation i grupp till nyanlända och ska bidra till att stärka den enskildes egna självläkande krafter. Vi har ett konsultativt uppdrag gentemot övrig primärvård och vårdgrannar. Verksamhetschefen för mottagningarna är även verksamhetschef för Kris- och traumamottagningen och visst samarbete förekommer.

Vi söker nu en barnsjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska för vikariat som vill arbeta på både Flyktingbarnmottagning och Flyktingmedicinsk mottagning.

Om arbetet

Barnsjuksköterskan har en samordnande funktion i arbetet med patienterna. Förutom sedvanliga arbetsuppgifter så som provtagning, medicinuppföljning och rådgivande samtal är arbetsuppgifterna följande:

Tillsammans med övrig personal i Flyktingbarnteamet kartlägga behov hos flyktingbarn med komplex problematik. Planera för insatser och samverka efter barnets behov med BVC, skola, boende, Socialtjänst och andra professionella runt barnet. Bistå med kompetens och kunskap om flykting- och traumaproblematik till vårdgrannar och samverkansparters genom konsultation och utbildning.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom eller likvärdigt, och som vill arbeta med barn och ungdomar i en mångkulturell miljö. Alternativt är du legitimerad sjuksköterska med stort intresse och/eller erfarenhet av arbete med barn. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen – flyktingbarn med både psykisk och kroppslig ohälsa. Har du erfarenhet av mottagningsarbete ser vid det som meriterande.

Vi värdesätter att du som person är självständig, ansvarsfull, flexibel och har god samarbetsförmåga. Att ha ett professionellt förhållningssätt och ett positivt bemötande mot såväl patienter som medarbetare är en självklarhet för dig. Vi ser gärna att du har intresse av att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Villkor

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med 2024-04-30, 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2441
Kontakt
  • Goran Mijaljica, Verksamhetschef, 0317478960goran.mijaljica@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Ann-Christine Johansson, Vårdförbundet, 0761-412207
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb