Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Kirurgi Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, verksamhetsområde Kirurgi Sahlgrenska söker verksamhetschef. Verksamheten är indelad i fyra sektioner som organiserar läkare, tre vårdavdelningar, en administrativ enhet och en mottagning med tillhörande dagvårdsenhet. Till mottagningen hör också en kuratorsenhet och en forskningsmottagningsenhet.

Vid verksamheten bedrivs akut och trauma kirurgi, bröst och melanom kirurgi, endokrin och sarkomkirurgi och övregastrointestinal kirurgi med fokus på maligna diagnoser. Inom samtliga delar bedrivs såväl länssjukvård som region och nationell/NHV-vård. På två av vårdavdelningarna finns delar som bedriver intermediärvård (IMA) och på den tredje är en IMA-enhet på planeringsstadiet. Verksamheten har också en stor forskningsverksamhet. Verksamheten har en kultur och tradition att arbeta med ständiga förbättringar med fokus på att optimera vårdprocesser, patientsäkerhet och arbetsmiljö.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsuppdrag med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef förväntas du driva verksamheten utifrån fastställda strategiska mål, initiera, genomföra, samordna och följa upp produktion och utveckling av verksamhetens arbete i enlighet med fastslagen verksamhetsplan. Du har också det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du leder även den lokala samverkansgruppen som består av representanter från arbetsgivaren och de fackliga organisationerna.

Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen och ingå i områdets ledningsgrupp, vilket innebär att du kommer att vara engagerad i hela områdets resultat och utveckling. För uppdraget krävs att du har god ekonomisk förståelse, är resultatorienterad och har erfarenhet av uppföljning och analys av verksamhetens resultat. Vidare har du erfarenhet och stort intresse för ledarskap, har förmåga att tänka nytt och inspirera, engagera och motivera medarbetarna. Du förväntas också fortsätta med arbetet att hålla samman verksamheten och stödja förbättringsarbeten som fortsatt utvecklar och underlättar vårdflöden inom verksamheten. Du är också ansvarig för att säkerställa att verksamheten bedriver utveckling och forskning på hög nivå. 

Om dig

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i kirurgi eller annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner likvärdig. Tidigare chefserfarenhet är meriterande. Arbetsgivaren kommer att lägga stor vikt vid forskningserfarenhet och disputation. Du ser forskning som en viktigt och naturlig uppgift vid ett universitetssjukhus.

Vi söker dig som vill vara med och leda, utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål i dialog med medarbetare, områdesledning och akademi. Du ser till helheten och är ansvarstagande genom att bidra med din strategiska och analytiska förmåga. Engagemang och vilja att ta ansvar för specialitetens utveckling, såväl regionalt som nationellt, är en viktig del.

Du är bra på att kommunicera med dina medarbetare och är lyhörd för andras synpunkter. Som person är du engagerad, tycker om att leda andra och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer och tester är planerade till vecka 18 och 19. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2341
Kontakt
  • Områdeschef, Claes Jönsson , 072-4693233
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
  • Kommunal, Marianne Karlsson , 0702-596932
  • Sonja Oldvén, Vision, 0700-822810
  • Läkarförbundet, SACO, Stina Stjernström , 031-3428114
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Tillbaka till lediga jobb