Skaraborgs Sjukhus, Läkare Verksamhetsområde 6

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs Sjukhus är en komplett psykiatrisk klinik med tydlig framåtanda. Vi arbetar för att våra patienter ska få vård i toppklass och att våra medarbetare ska trivas och utvecklas! Flera forskningsprojekt drivs på kliniken och utbildning av yngre kollegor är en självklar och prioriterad del av vårt arbete. Vi söker nu dig som vill vara del av en driven läkargrupp och leda vår verksamhet framåt!

 

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs Sjukhus

Skaraborgs Sjukhus har idag verksamhet i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde och här arbetar ett trettiotal specialiteter. Sjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen och ansvarar för vård av ca 270 000 invånare i de östa delarna av regionen som gränsar mot Region Jönköping, Örebro och Värmland. Skaraborgs Sjukhus har AT-läkare anställda i Lidköping och Skövde och tar emot kandidater från Läkarprogrammet i Göteborg. 

Under 2022 flyttade hela slutenvården, akutverksamheten och psykiatriska öppenvårdsmottagningen till helt nybyggda anpassade lokaler i Skövde. Psykiatrihuset, som är ett av Sveriges modernaste, sammanbinds med den somatiska vården för att underlätta samarbete och erbjuda bästa vård för våra patienter. 

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs Sjukhus är en komplett psykiatrisk klinik som innefattar allmänpsykiatrisk verksamhet, LARO-mottagning, rättspsykiatrisk vård, äldrepsykiatri, ECT och rTMS samt ätstörningsvård. Vår verksamhet består av slutenvård med dygnet runt-öppen akutmottagning i Skövde samt psykiatrisk öppenvårdsverksamhet i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde. Vår rättspsykiatriska enhet är belägen i Falköping i en modern välanpassad byggnad med 24 vårdplatser där även rättspsykiatrisk öppenvårdsverksamhet bedrivs. 

 

Vi söker ny överläkare till affektiva teamet på Psykiatriska Öppenvårdsmottagningen

Vi söker nu en överläkare som vill ingå i vår läkargrupp med utgångspunkt från vår psykiatriska öppenvårdsmottagning i Skövde. 

På mottagningen sker arbetet i diagnostiska team och totalt arbetar ca 50 medarbetare på mottagningen. I affektiva teamet arbetar andra överläkare och olika professioner som samarbetar tillsammans kring patienten. På mottagningen finns även andra specialistkollegor i övriga diagnostiska team samt underläkare. Kontakt med klinikens övriga läkargrupp sker kontinuerligt flera dagar i veckan med avstämningar samt gemensamma större och mindre utbildningsmoment. 

Skövde är Skaraborgs största stad som är belägen vackert vid Billingens brant. Skövde är en växande stad med fantastisk omgivning och livet här präglas av enkelhet. Staden är strategiskt belägen utmed stambanan och Göteborg är endast en timma bort och Stockholm 2 timmar med tåg. Vill du veta mer om livet i Skaraborg? Kolla gärna här


Vad kan vi erbjuda?

Kliniken erbjuder en konkurrenskraftig lön och flexibilitet för individuella önskemål och behov. Hos oss har du som överläkare möjlighet att komma med önskemål kring din arbetssituation. Du kommer uppleva korta beslutsvägar, högt i tak, plats för fortbildning, ambition och en nybyggaranda med sikte på att bygga Sveriges bästa psykiatriska klinik.

Förmåner som medarbetare i Västra Götalandsregionen? Kolla gärna här

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom området psykiatri. Meriterande är tidigare erfarenhet som överläkare. Som person har du god samarbetsförmåga. Du kan även planera, organisera, prioritera och driva ditt eget arbete såväl som leda andra på ett bra sätt. Du har ett gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid att du som person har egenskaper som väl passar in i vår verksamhet samt till din förmåga att handleda, sprida kunskap samt viljan att samarbeta med resten av kollegorna och personal.

Övrigt

Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %, 40 h/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2312
Kontakt
  • Sara Ekström, enhetschef, 0510-484404
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000(vxl)
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb