Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består numera av en organisation med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet.

Nu söker vi en administrativ assistent till Klinisk kemi i NU-sjukvården som består av Norra Älvsborgs Länssjukhus, NÄL och Uddevalla sjukhus. Upptagningsområdet omfattar cirka 280 000 invånare.

Klinisk kemi har ackrediterade laboratorier på både Uddevalla Sjukhus, som har mindre volymer och inriktning mot den elektiva vården och på NÄL som är vårt akutsjukhus där också den laborativa verksamheten till största delen finns. NÄL har kunder i vår del av regionen från exempelvis Närhälsan och privata vårdcentraler samt externa kunder bland annat kommuner och behandlingsinstitutioner. Verksamheten har cirka 70 personer anställda, till största delen biomedicinska analytiker samt kemister, undersköterskor och administrativ personal.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss är ingen dag den andra lik, med höga krav på kvalitativ diagnostik och service både till kund och patient. Regional Laboratoriemedicin är en utvecklande arbetsplats där vi optimerar arbetsrutiner och arbetsflöde för att effektivisera diagnostiken.  

Arbetsuppgifter

I din roll som koordinator kommer du att lära dig mycket om hur hälso- och sjukvården fungerar regionalt och även diagnostikens stora roll. För att ta dig an rollen behöver du arbeta metodiskt, vara lösningsorienterad och noggrann med ett öga för detaljer samt alltid ha spårbarhet i fokus. Att ha många bollar i luften samtidigt är vardag och arbetsuppgifterna är väldigt varierande med ett högt tempo. du ingår i vår schemagrupp där du har huvudansvaret för all bemanningsplanering som omfattar löpande schemaplanering. Du kommer också att ha dagar med ansvar för daglig drift som fördelas inom schemagruppen. Daglig drift innebär att man vid sjukdom eller annan frånvaro planerar och styr om i bemanningen.

Du kommer att ha varierande arbetsdagar där den ena dagen inte är den andra lik! Exempelvis tar du ansvar för eller finns med i planering av möten. Skriver mötesanteckningar och protokoll. Tar emot patienter i vår reception och har telefontid med tidsbokning i Elvis. Fakturering och registrering av nya kunder med mera.  

Om dig

Vi söker dig som lockas av utmaningar och är lösningsorienterad. God digital kompetens önskas. För att trivas hos oss måste du kunna växla fokus och ha en stark egen inre drivkraft som gör att du har förmågan att både arbeta självständigt och samtidigt agera som en aktiv del i ett team. Vi tycker att det är viktigt att du har ambition och nyfikenhet som gör att du med lust tar dig an nya situationer och arbetsuppgifter.

Vi värdesätter att du har en positiv attityd både till verksamheten och dina arbetskamrater. Att du som person snarare ser möjligheter än omöjligheter är viktiga delar i att fortsatt göra vår verksamhet ännu bättre! Det är ett krav för tjänsten att du har en gymnasial utbildning samt är flytande på svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av administrativt arbete.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2103
Kontakt
  • Elmira Luks, Enhetschef, 010-4352703
  • Monica Lindahl, Enhetschef, 010-4352710
Facklig företrädare
  • Henrik Ryberg, Naturvetarna, henrik.ryberg@vgregion.se
  • Pernilla Hubert, Kommunal, 010-4352700
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb