Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Plastikkirurgi, Avdelning 14 och 27

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelning 14 och 27 bedriver högspecialiserad rekonstruktiv plastikkirurgi. Den rekonstruktiva plastikkirurgin syftar till att återskapa vävnad och/eller funktion efter såväl cancer, trauman eller missbildningar, men även i könsbekräftande syfte.

Plastikkirurgi är en kirurgisk teknikspecialitet som inte begränsar sig till ett visst organ eller vävnad. Indikationen är många gånger av psykosocial natur med målsättningen att försöka återställa patienten till ett så normalt utseende eller funktionalitet som möjligt utifrån givna förhållanden.  

  • På avdelning 14 behandlar vi exempelvis brännskador både konservativt och kirurgiskt, återställer bröst hos patienter som haft bröstcancer och utför könskorrigerande kirurgi på patienter med könsdysfori.
  • På avdelning 27 behandlar vi våra barn och ungdomar. Våra minsta patienter har främst medfödda missbildningar som skalldeformitet och läpp-käk-gomspalt men vi behandlar även patienter med stora födelsemärken, kärlmissbildningar och bettanomalier såsom över/underbett.

Våra patienter kommer främst till avdelningarna via planerade inläggningar, även om akuta patienter förekommer.

Vad kan vi erbjuda dig?

Att arbeta som sjuksköterska hos oss skiljer sig från det vanliga. Här får du arbeta med plastikkirurgi men även andra specialiteter. Vi ser gärna att du fördjupar dig i någon av våra specialiteter.

Som nattarbetande sjuksköterska har du tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt förmånlig Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ger du en god och säker vård till våra patienter. Du är den som leder och ansvarar för omvårdnadsarbetet. Vi arbetar i team om läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och dietister. Vi ser gärna att du som väljer att börja hos oss vill utvecklas och ta ansvar för att vi tillsammans ska förbättra vården.

Om dig

Vi ser gärna att du som söker har ett flexibelt och självständigt arbetssätt.

Om du på sikt planerar att specialisera dig, är vår ambition att vi över tid skall ha fler sjuksköterskor med specialistkompetens. Vi ser gärna att du väljer kirurgisk inriktning, för att ytterligare kunna bidra till att vi höjer kvaliteten på den vård vi ger. Har du andra planer när det gäller specialisering så kan vi ge dig en bra grund att stå på inför alla typer av vidareutbildning inom vården.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2086
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Angelica Malmgren, , 0709-589461
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb