Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Verksamhet kirurgi barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Beskrivning

Verksamhetsområde Kirurgi barn är en del av Drottning Silvias barnsjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Inom området bedrivs omfattande allmän barnkirurgi av länssjukvårdskaraktär där en stor del är akutverksamhet, inklusive traumatologi. Vid kliniken bedrivs även högspecialiserad barnkirurgi och barnurologi med regionalt och i vissa fall nationellt uppdrag.

Forskning, undervisning och utvecklingsarbete är en integrerad del av verksamheten.

Vi söker nu underläkare med barnkirurgisk profil till oss på barnkirurgen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är mycket varierande och framför allt inriktad mot barnkirurgin av allmänkirurgisk karaktär.

Som underläkare på barnkirurgen kommer du delta i det kliniska arbetet dagtid och jourtid. Kliniken är subspecialiserad och du kommer framförallt arbeta med allmän barnkirurgi och traumatologi, men du kommer också vara  placerad på övriga team. Arbetet växlar mellan mottagning, avdelningsarbete, jourarbete samt elektiva och akuta operationer under handledning. Du får en handledare, strukturerad och individuell handledning.

Vårt verksamhetsområde är en dynamisk arbetsplats där alla uppmuntras att vara med och påverka. Tillsammans arbetar vi mot våra gemensamma mål: gott bemötande, korta väntetider och hög kvalitet. Variationen är stor och en arbetsdag kan bjuda på både spänning och lekfullhet. Arbetet präglas av en laganda, där samspelet mellan olika yrkeskategorier värderas högt.

Vi satsar ständigt på kompetensutveckling och vi har uppmärksammats med flera fina priser och hedersomnämnanden. Vi har regelbundna utbildningar i akutsjukvård och genomför ett kontinuerligt förbättringsarbete på mottagningen. Vi är måna om en god arbetsmiljö och ett gott teamarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och som kan utrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Du är intresserad av kirurgi. Har du erfarenhet av kirurgi och eller barnsjukvård är det meriterande. Som person är du professionell, självständig och arbetar lugnt och metodiskt. Du gillar att ha mycket att göra och har ett stort engagemang i ditt arbete. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten innebär en visstidsanställning på sex månader med god chans till förlängning. Vi ser att du med denna tjänstgöring får erfarenhet av akut barnkirurgi och akut traumatologi hos barn och ungdomar, vilket kan vara användbart i framtida tjänstgöring både inom kirurgi och akutmedicin.

Före anställning tar vi kontroller hos IVO och Misstanke- och brottsregistret. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2085
Kontakt
  • Tf sektionschef, Sofia Sjöström , 031-3438027/sofia.sjostrom@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Sara Persson , 031-3434138
  • SACO, Josefin Nordenström , 031-3435382
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb