Sjukhusen i väster, Neurologimottagning, Angereds Närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Verksamheterna på Angereds närsjukhus ska vara kvalitetsstyrda och utgå från patientens behov. Angereds närsjukhus är tänkt att bli ett utvecklings- och forskningscentrum för närsjukvård i en mångkulturell storstadsmiljö. Sjukhuset är tobaksfritt och verkar för att främja hälsan bland medborgarna i Nordost. Angereds närsjukhus har ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare genom att skapa flexibla lösningar, en dynamisk arbetsmiljö och möjlighet till kontinuerlig fortbildning. Vi är också måna om att skapa de yttre förutsättningar som krävs för att du ska kunna göra ett bra jobb.

Beskrivning
Vi söker en sjuksköterska med specifika kunskaper inom det neurologiska området till vår mottagning. Tjänstens organisatoriska tillhörighet är inom det neurologiska teamet som ingår i verksamhetsområde Geriatrik, neurologi och rehabilitering.

Neurologimottagningen är bemannad med tre läkare och tre sjuksköterskor. Det bedrivs sedvanlig neurologisk verksamhet och patienter med diagnoser såsom till exempel MS, Epilepsi och Parkinsons sjukdom hör till våra stora grupper. I teamet finns förutom sjuksköterska och läkare även neuropsykolog, neurologopeder, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, koordinator samt kurator. Inom sjukhuset finns även röntgen och provtagningsverksamhet.

Arbetsuppgifter

 • Arbete som neurologisjuksköterska.
 • Undervisa samt ge patientinformation, rådgivning och stöd till patienter och anhöriga med neurologiska sjukdomar.
 • Egen mottagning för patienter med neurologiska sjukdomar.
 • Telefonrådgivning (uppföljning av läkemedelsbehandling samt diverse andra frågeställningar).
 • Sedvanliga uppgifter knutna till neurologisk verksamhet (MMT-test, förberedelse och assistans vid LP och Tensilontest, Apomorfin- samt L-DOPA–test samt genetisk provtagning).

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska är ett krav.
 • Utbildning inom neurologi är meriterande.
 • Erfarenhet av arbete inom neurologisk verksamhet är ett krav.
 • God social kompetens och samarbetsförmåga värdesätts högt.
 • Intresse för utveckling, nytänkande och teamarbete är viktigt.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt är ett krav. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt.

Angereds närsjukhus kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Du ska vara serviceinriktad, kommunikativ samt ha god förmåga att arbeta i såväl team som självständigt.

Övrigt
Vi anser att mångfald i personalstyrkan är en väsentlig faktor för att nå bra verksamhetsresultat och för att utveckla verksamhetens innehåll och kvalitet. Därför beaktas mångfaldsaspekten vid rekryteringen. Med mångfald avses främst kön, ålder, etnisk bakgrund och funktionshinder. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden!

Villkor
Tjänsten avser tillsvidareanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-08 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Angered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2013
Kontakt
 • Helene Engberg, vårdenhetschef, 0722-336174
Facklig företrädare
 • Lisen Björklund, Vårdförbundet, 031-3326871
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-05-11

Tillbaka till lediga jobb