Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Verksamhet Neurosjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk Neurofysiologi. Enheten för Psykologer och Kuratorer arbetar övergripande och tar emot patienter från alla delar av verksamheten. Enhetens psykologer har genom åren utvecklat en bred och djup klinisk kompetens inom det neuropsykologiska området och flera är engagerade i olika forskningsprojekt.

Arbetsuppgifter

Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Högsbo sjukhus tilldelades ett uppdrag för Nationell högspecialiserad ryggmärgsskadevård för start i april 2023. Med anledning av detta behöver nu enheten rekrytera en legitimerad psykolog, gärna specialist i neuropsykologi, till verksamhetens ryggmärgsskadesjukvård. Tjänsten är främst förlagd till sektion Rehabiliteringsmedicin på Högsbo sjukhusområde men även delvis till avdelning 134, Sahlgrenska Universitetssjukhus. Patientarbete sker både inom sluten- och öppenvård.

Arbetet kommer att innefatta insatser för ryggmärgsskadade att nå en fungerande vardag och hantera sin livssituation. Detta innefattar samtalsstöd med teman som mående, krishantering, orientering i ny livssituation, acceptans. Därtill att söka och tillämpa strategier för ökad funktionsnivå. För patienter som även ådragit sig en hjärnskada utreds och bedöms kognitiv funktion. Frågor om arbetspotential och körkortsbedömningar förekommer. Arbetet innefattar även delaktighet i planeringen av fortsatt rehabilitering och eventuell återgång i arbete.

Rehabiliteringsmedicin är en kvalitetscertifierad del inom neurosjukvården och bedriver ett ständigt arbete för att upprätthålla god rehabilitering. Även i detta arbete förväntas neuropsykologen att vara delaktig. Utbildning av studenter ingår, liksom att hålla föreläsningar internt och externt.

På Rehabiliteringsmedicin i Högsbo arbetar 6 psykologer varav flertalet med specialistfunktion och/eller pågående forskning/doktorandutbildning. Inom psykologgruppen finns stora möjligheter till intern handledning, utbyte av kunskaper/erfarenheter och falldiskussioner.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med specialisering inom neuropsykologi. Erfarenhet av neuropsykologiskt utrednings- och behandlingsarbete är meriterande, liksom erfarenheter av behandling/hantering av smärttillstånd. En stor del av arbetet sker i teamsamverkan och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och intresse för att samverka multidisciplinärt. Vi ser gärna att du har intresse av att vara med och driva metodutvecklingen inom enheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1745
Kontakt
  • Enhetschef, Urban Wåhlander , 072-2327148
  • Specialistpsykolog, Fredrik Björk, 031-3425034
  • Specialistpsykolog, Fredrik Fält , 031-3422926
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Sanna Pääaho , 031-3436626
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb