Södra Älvsborgs Sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som sjuksköterska hos oss erbjuder vi ett stimulerande arbete med möjlighet att arbeta med avancerad vård i kombination med god omvårdnad med stöd av kompetenta och erfarna medarbetare. Du kommer att utvecklas genom att använda din kompetens i teamet och växa genom att få ta del av andras kompetens. Kombinationen av avancerad medicinsk teknik och omvårdnad i form av exempelvis palliativ vård är grundläggande för dina arbetsuppgifter.  

På vår avdelning kan våra patienter få botande och palliativ behandling med cytostatika och strålbehandling, vilket kan innebära allt från vård av intensivvårdskaraktär till vård av patienter i det terminala skedet av cancersjukdomen.

Arbetstid
Tjänsten avser arbetstid dag, kväll och tjänstgöring 2 av 5 helger. Vi planerar egna individuella scheman med 10 veckors intervall.

Om oss
Hematolog- och onkologenheten består av en slutenvårdsavdelning, onkologmottagning, hematologmottagning, hematologdagvård och onkologdagvård. Vi är specialiserade på att vårda patienter med hematologiska och onkologiska sjukdomstillstånd. Cancersjukvården är i ständig utveckling där mycket forskning pågår och många av våra patienter ingår i forskningsstudier som bedrivs inom enheten vilket skapar ett utvecklingsinriktat och spännande arbete.

Vi är ett sammansvetsat och tryggt team som arbetar tillsammans, lär av varandra och stöttas av engagerade chefer. Vi har en kultur där vi tar arbetsmiljön på största allvar och vill att alla våra kollegor ska gå hem från jobbet med en god känsla i magen.

Vi erbjuder dig

  • En trygg och god arbetsmiljö
  • Varierande arbete med mycket eget ansvar 
  • Kontinuerlig kompetensutveckling 
  • Sammansvetsat team 
  • Stabilt ledarskap
  • Vi har möjlighet, tillsammans med rutinerad sjuksköterska, att erbjuda dig en introduktion som är anpassad efter just dina förutsättningar. Vi räknar med att introduktionen är minst 4–5 veckor

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har intresse av att arbeta med palliativ- och cancersjukvård. Har du vidareutbildning och/eller erfarenhet från hematologi och onkologi är det meriterande. Vi söker dig som är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och enkelt kommunicerar med andra. Som person är du trygg och vi värdesätter din förmåga att hantera olika arbetstempon.

Kliniskt basår  
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att auskultera på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer via länken: Kliniskt basår för nyexaminerade sjuksköterskor - Södra Älvsborgs Sjukhus (vgregion.se) 

Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/803
Kontakt
  • Malin Kroon, vårdenhetschef , 033-6164457
Facklig företrädare
  • Catrine Engström, Vårdförbundet , 033-6162211
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb