Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 367

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Psykiatrin och beroende kan kännas främmande och skrämmande, men är du sjuksköterska som vill känna dina patienter vid namn? Ta dig tid för ett samtal med dina patienter snarare än att dela en tablett? Jo, då är ändå beroende något för dig! Samtidigt får du möjlighet att utvecklas inom somatik då vi möter patienter med olika typer av tillstånd och behov.

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Vi är organiserade i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. På vår slutenvårdsavdelning 367, jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare ingår. Vi har 14 vårdplatser att erbjuda på avdelningen.

Patienterna blir inlagda främst från psykiatriakuten. Patienter vi vårdar är abstinensbehandling, beroendevård och behandling av olika psykiatriska diagnoser som psykossymtom, depression, ångest, maniska skov och krisreaktion.

Så vad kan vi erbjuda dig?

Allra mest så får du möta en patientgrupp från alla håll i livet där du kan få vara med och göra en väsentlig skillnad för dem och deras anhöriga, det är det vi kallar ”att rädda liv”.

Utöver det; en härlig och positiv arbetsgrupp, ett team som präglas av god gemenskap med högt i tak så har du också möjlighet till workshops, handledning inom beroende och psykiatri. Goda utvecklingsmöjligheter med förstärkt yrkesintroduktion och utbildning i handledning.

Hos oss får du kompetensutveckling och vara med att implementera nya arbetssätt, till exempel Safeward. Du får regelbunden träning i självskydd, både praktisk och teoretisk utbildning, där också anpassad utbildning ges specifikt till sjuksköterskor utifrån den arbetsledande rollen i akuta situationer.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss är du spindel i nätet! Dina arbetsuppgifter utgår ifrån omvårdnadsprocessen och du kommer vara den som arbetsleder och fördelar dagens uppgifter till dina kollegor, liksom att du är en viktig pusselbit på ronden tillsammans med läkare, kurator och omvårdnadspersonal.

Vi erbjuder en gedigen och individuellt anpassad introduktion och bredvidgång utifrån ditt behov, där vi även håller en kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vi vill att alla ska känna sig trygga i sin arbetsroll och kommer göra vad som krävs för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk sjukvård, gärna missbruksvård. Det är således meriterande om du har specialistutbildning inom psykiatri och/eller erfarenhet av arbete inom psykisk ohälsa. 

Vi vill tro att du delar vår vårt intresse och engagemang för målgruppen vilket gör att du har en hög flexibilitet, mod att närma dig människor i sårbara situationer, vågar ta dig tid för att se dina patienter. Du kan hålla huvudet kallt i mer påfrestande situationer och ha lite skinn på näsan när det gäller. Vi tror du har en ödmjukhet inför patienternas behov och mående.

Att du kan samarbeta och arbetsleda ser vi som en självklarhet. Då vi är en positiv och glad grupp som har högt i tak, önskar vi detsamma från dig! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/266
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Malin Björkqvist, 072-2128698
  • Sektionsledare, Linn Thelander Sundström, 072-2031806
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustav Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb