Södra Älvsborgs Sjukhus, VO Akutsjukvård, Ambulanssektionen

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om oss
Ambulanssjukvården vid Södra Älvsborgs sjukhus är en del av verksamhetsområde akutsjukvård som består av drygt 120 medarbetare. Ambulanssjukvården bedriver verksamhet från ambulansstationer i Borås, Skene, Herrljunga, Svenljunga, Tranemo samt Ulricehamn. Ambulansstationen i Borås är en station i stadsmiljö och vi har hög frekvens på ambulansuppdrag. Stationerna i Borås och i Ulricehamn består av ca 45 respektive ca 15 medarbetare.

Om vår lediga tjänst
Som vårdenhetschef hos oss på ambulanssjukvården kommer du att ha ansvar för personal, verksamhet och ekonomi på stationen i Ulricehamn och delat ansvar för stationen i Borås. Totalt sett kommer din medarbetargrupp bestå av ungefär 35 medarbetare huvudsakligen bestående av specialistsjuksköterskor. Rollen innebär ett nära samarbete med sektionens tre befintliga vårdenhetschefer. Tillsammans arbetar ni för att leda och utveckla sektionen mot uppsatta mål. Inom ramen för omställningen av sjukvården förväntas du ta ett ansvar i att utveckla verksamheten mot nya arbetssätt.

Som vårdenhetschef förväntas du främja den interna och externa samverkan samt kommer att tillsammans med dina kollegor arbeta för en hållbar arbetsmiljö och kompetensförsörjning för hela sektionen. Inom ditt uppdrag kan regionalt engagemang kan bli aktuellt inom den prehospitala vården.

Till sist ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med VO:ts samtliga chefer, utvecklingscontrollers och stabsfunktioner där du förväntas ta ett verksamhetsövergripande delansvar för att driva VO:t framåt. Då du kommer ha personal både i Borås och Ulricehamn förväntas du delvis kunna närvara fysiskt på både stationerna men med Boråsstationen som utgångspunkt.

Din profil
Vi söker dig som har några års erfarenhet av chefs- och ledarskap i kombination med relevant utbildning. Erfarenhet av akut- eller ambulansverksamhet ses som positivt men är inget krav. Har du genomgått ledarskapsutbildning via Västra Götalandsregionens chefkandidatsprogram eller genomgått annan chefs- och/eller ledarskapsutbildning är detta meriterande. B-körkort är ett krav då du förväntas kunna ta dig till olika stationer under din arbetsdag.

Vidare ser vi att du som person har goda ledarskapsegenskaper utifrån regionens kriterier, har en analytisk förmåga samt har en god förmåga att arbeta strukturerat. Att vara förtroendeskapande och besitta en förmåga att skapa goda relationer är viktig i rollen både gentemot medarbetare, kollegor samt interna och externa samverkanspartners. Till sist ser vi att du har en god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplig.

Ditt ledarskap ska präglas av regionens chefskriterier:

  • Värdegrundsbaserat chefskap
  • Kommunikativt chefskap
  • Mål och resultatorienterat chefskap
  • Utvecklingsorienterat chefskap

Varmt välkommen med din ansökan – vi kommer att hantera ansökningar efter sista ansökningsdatum. Intervjuer med arbetsgivare och fackliga representanter är planerade till den 16/1 och 17/1

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås/Ulricehamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9199
Kontakt
  • Katarina Zamac, Verksamhetschef, 0722-379465
  • Magnus Güldenpfennig, Vårdenhetschef, 0722-152553
Facklig företrädare
  • Ulrika Engman, Vårdförbundet, ulrika.engman@vgregion.se
  • Anna-Karin Berg, Vårförbundet, anna-karin.berg@vgregion.se
Publicerat 2022-12-14
Sista ansökningsdag 2023-01-10

Tillbaka till lediga jobb