Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mottagning spelberoende och skärmhälsa

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa har i uppdrag att erbjuda behandling för spelberoende (beroende av spel om pengar) och datorspelsberoende. Våra patienter kommer från hela Västra Götalandsregionen, och kan söka hjälp hos oss från och med året de fyller 16 år. Mottagningen öppnade för två år sedan och vi är i fortsatt utveckling av våra arbetssätt och metoder. Vårt mål är att vara Sveriges ledande kunskapscentrum avseende spelberoende och datorspelsberoende och sprida aktuell kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Vi erbjuder våra patienter KBT-behandling som förmedlas antingen individuellt, i grupp eller i form av internetbehandling. I behandlingarna ingår också komponenter från motiverande samtal (MI). Vi arbetar strukturerat med utvärdering av våra behandlingar och integrerar den kliniska verksamheten med utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

På mottagningen arbetar psykologer, sjuksköterska, kurator och administratörer. Vi har också forskare, doktorander och läkare knutna till verksamheten. Mottagningen ligger centralt i Göteborg vid Järntorget.

Mottagning för Spelberoende och Skärmhälsa är en del av Sahlgrenskas beroendeverksamhet. Verksamhet Beroende består av ett flertal öppenvårds- och slutenvårdsenheter med delvis olika målgrupper och uppdrag, men med tydlig ambition att arbeta tillsammans som ”en klinik”. Vår gemensamma vision är att erbjuda specialistvård i toppklass för personer med substansbrukssyndrom/beroende.

Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida:

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som psykolog på mottagningen förväntas du arbeta med behandlingsarbete avseende såväl spelberoende som datorspelsberoende. Du genomför bedömningssamtal, medverkar vid behandlingskonferenser och utför KBT-behandlingar individuellt, i grupp och via nätet. Vid behov kan det även periodvis ingå att bistå kliniskt på någon av våra andra enheter inom beroendeverksamheten.

De aktuella tjänsterna är kliniska tjänster. Eftersom vi bedriver forskning på mycket av den behandling som ges innebär det löpande arbetet samtidigt att du på olika sätt involveras i våra forskningsprojekt. För dig med forskningsintresse kan det på sikt finnas möjlighet att ta mer aktiv del i genomförandet av några av våra forskningsprojekt.

Som medarbetare på en specialistenhet är löpande utbildning och fortbildning inom vårt specialistområde (spelberoende och datorspelsberoende) ett givet inslag i arbetet. Personalgruppen har också löpande handledning utifrån aktuella utvecklingsområden och metodstöd i motiverande samtal. Som psykolog vid Verksamhet Beroende blir du också en del av beroendeverksamhetens psykologgrupp som har regelbundna möten och utbildningsdagar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med minst ett års erfarenhet av KBT-inriktat behandlingsarbete och som har intresse för utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av arbete med både individer och grupper. Den vi söker ser det som en naturlig och viktig del av sitt arbetssätt att kontinuerligt utvärdera behandlingsresultat.

Vi värdesätter psykiatri- och beroendekompetens. Om du även har specifik erfarenhet av arbete med behandling av spelberoende eller datorspelsberoende är det extra meriterande. Specialistutbildning alternativt påbyggnadsutbildning i psykoterapi (KBT) är också det meriterande, likaså utbildning och erfarenhet av att arbeta med motiverande samtal.

Eftersom mottagningen är under löpande utveckling värdesätter vi egenskaper som förmåga att se utvecklingsmöjligheter och ta initiativ, noggrannhet, flexibilitet och god samarbetsförmåga. 

Vi söker till två tjänster, en tillsvidaretjänst och en tidsbegränsad anställning om ett år. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7274
Kontakt
  • Enhetschef Annika Hofstedt, 070-0207602
  • Psykolog David Norlin, 073-5694810
Facklig företrädare
  • SACO, Gunilla Rehn, 0736-601449
Publicerat 2022-09-19
Sista ansökningsdag 2022-10-03

Tillbaka till lediga jobb