Södra Älvsborgs sjukhus, VO psykiatri , VUP ÖVM Alingsås

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om tjänsten
Som arbetsterapeut hos oss arbetar du övergripande och utgör den arbetsterapeutiska kompetensen i teamen på vår mottagning. Dina arbetsuppgifter innefattar utredningar, bedömningar och behandlingar individuellt och i grupp av patienter med specialistpsykiatrisk problematik. I tjänsten ingår också aktivitets- och funktionsbedömningar samt att vara en rådgivande part gällande hjälpmedel. Du kommer även att arbeta med att sätta struktur i vardagen för patienten, motivera till aktivitet och arbeta med utprovning och förskrivning av hjälpmedel.

Som arbetsterapeut på mottagningen kommer du att arbeta en del självständigt, en del gruppbehandling tillsammans med antingen annan arbetsterapeut eller andra yrkeskategorier.  I arbetsgruppen finns tre andra arbetsterapeuter med lång erfarenhet av yrket. Som arbetsterapeut är du en viktig länk i patientens rehabilitering och har kontakt och samarbete med patientens andra interna och externa enheter, anhöriga samt vårdgivare.

Hos oss erbjuds du ett varierande arbete med hög grad av delaktighet och ansvar samt ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet att delta i utvecklingen av enhetens och klinikens arbete. Du erbjuds också handledning.

Om oss psykiatrimottagningen
Psykiatrimottagningen i Alingsås är en del av vuxenpsykiatrin vid Södra Älvsborgs sjukhus. Mottagningen betjänar upptagningsområdet Alingsås och Lerums kommuner med ca 80 000 invånare. Mottagningen i Alingsås har genom sitt läge mycket goda kommunikationsmöjligheter. Hos oss arbetar sjuksköterskor, läkare, skötare, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, socionomer sekreterare samt vårdenhetschef. Gruppen präglas av öppenhet och engagemang.

Vi erbjuder dig
- Uppmuntran och utveckling genom goda möjlighet till utbildning och karriärutveckling.
- En plats i ett professionellt gäng, där god sammanhållning är viktigt.
- En arbetsplats med närhet till kollektivtrafik med tåg och direktbuss som stannar strax utanför mottagningen.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Giltigt B-körkort är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom det psykiatriska området gärna med erfarenhet av evidensbaserade behandlingar såsom Ha koll, Vardag i balans och IPT-k. Vi ser att du som söker är du strukturerad, prestigelös, serviceinriktad och trivs med att ta ett stort personligt ansvar. Det är viktigt för oss att hitta rätt person för tjänsten och stor vikt kommer därför läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Välkommen med din ansökan redan idag och bifoga även giltig yrkeslegitimation! Urval och intervjuer sker löpande. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6853
Kontakt
  • Jonna Järvsén, vårdenhetschef, 0769-402741
Facklig företrädare
  • Lena Bengtsson Sjöqvist, Sveriges arbetsterapeuter, 010-4359235
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Tillbaka till lediga jobb