NU-sjukvården, Område I, Hematologi- Hud- Infektion

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du arbeta på en spännande och lärorik arbetsplats med en stor del akutsjukvård? Vill du vara med att forma framtidens infektionssjukvård? Då är Infektion rätt arbetsplats för dig!

Om verksamheten
Verksamheten för Hematologi-Hud-Infektion driver slutenvård på avdelning 27 som har 24 vårdplatser med möjlighet till isolering och på avdelning 61 som har 21 vårdplatser. På avdelning 61 vårdas patienter inom infektion och hematologi. Infektionsmottagningen ligger i anslutning till avdelning 27 och har ett avdelningsintegrerat arbetssätt. Det innebär att medarbetarna tjänstgör både på mottagningen och på avdelningen. Till mottagningen hör även sprututbytesverksamhet.
Verksamheten omfattar även hudmottagningen och hematologisk öppenvård som båda är lokaliserade till Uddevalla sjukhus.

Infektions uppgift är att erbjuda kvalificerad vård, behandling och omvårdnad av patienter med infektionssjukdomar. Den specialiserade infektionssjukvården har hela NU-sjukvården som upptagningsområde. Majoriteten av våra patienter tas in akut och vi har en blandad patientgrupp vad gäller diagnos, vårdtid och ålder. Infektion har även en omfattande konsult- och jourverksamhet.

På avdelning 27 vårdas i infektionspatienter och hematologipatienter med behov av isolering. Vi har 24 vårdplatser och samtliga patientrum är enkelrum med möjlighet till isolering och ingång utifrån. Många av våra patienter har ett akut insjuknande som kräver samarbete med övriga kliniker, MIG-team och IVA. Vi bedriver även utredning av oklara infektionstillstånd och isoleringsvård för smittsamma sjukdomar.

På infektionsmottagningen bedrivs utredning, uppföljning och behandling av patienter med infektionssjukdomar. Här tar vi emot patienter för både planerade och akuta besök. Inom Infektionskliniken ingår även vår sprututbytesverksamhet. Sprututbytesverksamheten vänder sig till personer som injicerar droger intravenöst folkbokförda i Västra Götalandsregionen

Arbetsuppgifter
Vårdenhetschefen för avdelning 27 är organisatoriskt underställd verksamhetschefen.
Du svarar administrativt och ekonomiskt för enhetens personal-, arbetsmiljö- och kvalitetsarbete samt för utvecklingsarbete och fortbildningsinsatser.
Tillsammans med medicinskt ansvarig läkare leder du medarbetarna i det dagliga arbetet mot gemensamma mål.
Du skall verka för en god arbetsmiljö och arbeta aktivt med att ta tillvara medarbetarnas kompetens, delaktighet och engagemang.
Vi arbetar och samarbetar tillsammans i ledningsgruppen. Närheten till infektionsmottagningen och det integrerade arbetssättet kräver ett nära samarbete med mottagningens vårdenhetschef.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stor erfarenhet från slutenvården.
Vidare ser vi gärna att du har arbetat som chef och ledare i några år och är trygg i den rollen.

Om du har genomgått ledarskapsutbildning alternativt påbörjat utbildning via Västra Götalandsregionens chefsprogram är det meriterande.

Som person och ledare är du mål- och resultatorienterad samt känner dig bekväm med att fatta beslut. Ditt ledarskap är tydligt och du arbetar mot uppsatta mål tillsammans med dina medarbetare för att ta tillvara deras kompetens, delaktighet och engagemang.
Du är en kommunikativ och engagerad chef som har ett intresse för utvecklingsfrågor. Du är prestigelös, modig och har integritet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8184
Kontakt
  • Bert-Ove Larsson, verksamhetschef, tel. 010-435 54 90.
Facklig företrädare
  • Malin Cardesjö, Vårdförbundet, tel. 010-435 00 00 växel.
  • Annette Bjelke, Kommunal , tel. 010-435 00 00 växel.
  • Tor Härnqvist, SACO, tel. 010-435 00 00 växel.
  • Ulrika Andersson, Vision, tel. 010-435 00 00 växel.
Publicerat 2021-12-23
Sista ansökningsdag 2022-01-19

返回职位空缺页面