Koncernkontoret, Koncernstab HR, VGR-akademin

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en teamledare till Lärportalsteamet. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

VGR Akademin är en del av Koncernstab HR, som ansvarar för arbetsgivarfrågor, kompetensutveckling och kompetensförsörjning på regionövergripande nivå. VGR Akademin har bland annat till uppgift att samordna och effektivisera arbetet med kompetensutveckling och utbildning för medarbetare och chefer i Västra Götalandsregionen.

VGR har implementerat ett nytt kärnsystem för kompetensutveckling och lärande, Lärportalen. Lärportalen riktar sig till VGR:s medarbetare och består av:

  • Lärplattformen Totara Learn med inbyggt produktionsstöd för H5P
  • Plattform för socialt lärande, Totara Engage
  • Databas för lärhändelser, Learning Locker

Ditt uppdrag
Till Lärportalsteamet inom VGR Akademin söker vi nu en driven och utvecklingsfokuserad teamledare med uppdrag att driva och utveckla digitalisering inom kompetensutveckling och lärande i VGR tillsammans med den digitaliseringsstrateg som håller på att rekryteras som ledningsstöd inom koncernstab HR. I rollen som teamledare har du ansvar för systemförvaltning och utveckling av Lärportalen och leder det dagliga förvaltningsarbetet i samverkan med berörda kontaktpersoner inom koncernstab Digitalisering.

Du leder och coachar det regionala Lärportalsteamet som är under uppbyggnad. I teamet ingår idag fem applikationsspecialister med kompetens inom bland annat IKT-pedagogik, digital utbildningsproduktion, utbildningsadministration, behörighetsadministration och konfigurering. Rekrytering av en utbildningsproducent med inriktning interaktiva medier pågår.

Tillsammans i teamet ansvarar ni för support och användarstöd samt arbetar aktivt med att fånga behov och att konfigurera och utveckla Lärportalen med målet att erbjuda en digital lärmiljö som är aktiverande, hållbar, inkluderande och motiverande för VGR:s medarbetare. Du omvärldsbevakar området digitalisering och lärande och du är drivande i att utveckla området inom VGR.

Din kompetens
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen och utbildning inom pedagogik, IKT-pedagogik, systemutveckling eller motsvarande. Du har ett stort intresse för digitala pedagogiska verktyg och trivs med att utveckla människor, processer och digitala lärmiljöer. Du har flerårig erfarenhet av pedagogisk verksamhet och av att arbeta med lärplattformar. Du har praktisk erfarenhet av att coacha och leda team och delar VGR:s syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i vår riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR.

Som person är du bra på att självständigt planera och organisera ditt arbete och har god förmåga att se helheter utifrån lokala och regionala behov. Du kan omsätta strategiska mål och visioner i ditt arbete. Du har god känsla för service och har förmåga att engagera och bygga förtroende i de sammanhang du verkar. Du är öppen och tydlig i din kommunikation och har lätt att samarbeta med andra. Du har ett kreativt och lösningsorienterat förhållningssätt och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Då Lärportalsteamet och systemförvaltningsorganisationen för Lärportalen är under uppbyggnad så kommer du vara en nyckelperson i arbetet med att forma den organisation och struktur som krävs för att förvalta och utveckla VGR:s digitala lärmiljö. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av systemförvaltning av lärplattform, av rollen som applikationsspecialist för en lärplattform eller av arbete i Moodle/Totara Learn.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Din geografiska placering är på VGR Campus Nya varvet i Göteborg med möjlighet till distansarbete enligt överenskommelse.

Läs mer om VGR Akademin och vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/ov/vgr-akademin

Din ansökan vill vi ha senast 2022-01-10 men gärna tidigare, intervjuer kommer att ske löpande.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8026
Kontakt
  • Eva Lundh, verksamhetschef, 070-245 75 46 (ej tillgänglig v 51-52)
  • Hanna Carlström, utbildningsledare, 072- 202 42 53 (ej tillgänglig v 52)
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-74 28 49
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2021-12-07
Sista ansökningsdag 2022-01-16

返回职位空缺页面