Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ortopedi, Avd 15/28, Ortopedmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Det händer just nu mycket spännande på vår nya Avdelning 15 och 28 rygg- och tumörkirurgi och på vår Ortopedmottagning! Vi växer och håller precis på att starta omvårdnadsforskning! Vi har fått flera nya underbara kollegor under hösten, men vi behöver bli fler sjuksköterskor för att kunna ta emot fler patienter inom ortopedi 2022.  Vill du vara med?

På Avdelning 15 och 28 Ortopedisk rygg- och tumörkirurgi och Ortopedmottagningen vårdas och behandlas både vuxna och barn från fyra år och uppåt pre- och post operativt. Vi har även en sektion för dagkirurgiska patienter som är öppen dagtid, måndag till fredag. Vi bedriver högspecialiserad nationell vård inom rygg- och tumörkirurgi. Det omfattar planerad kirurgi, dagvårdskirurgi och traumakirurgi efter akuta olycksfall. Vi har för närvarande 14 vårdplatser öppna men i takt med att vi blir fler medarbetare så kommer vi succesivt öppna upp till 21 vårdplatser. Vi arbetar i ett multiprofessionellt team bestående av sjuksköterska, läkare, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, receptarie och medicinsk sekreterare. Vi har också sjukhuslärare på plats. Vår avdelning och mottagning finns i nyrenoverade och för oss anpassade lokaler på Sahlgrenskatomten.

Vi söker dig som är nyfiken och tycker att det är roligt att vara med och skapa något nytt. Vi har lite olika upplägg på våra tjänster, vilken av dessa som kan bli aktuell för dig är beroende på de erfarenheter och intresse du har och det sker i dialog med oss. Du kommer antingen att arbeta heltid på Avdelning 15 och 28 eller rotera mellan avdelningen och vår Ortopedmottagning. För närvarande finns det för en person också möjlighet att arbeta heltid på mottagningen under ett år. Om intresse finns av nattjänstgöring på heltid så kan vi tillmötesgå det också. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi som är chefer på avdelningen ser oss som omvårdnadschefer och vi tycker att det är viktigt att vi finns nära tillhands och finns som stöd för våra medarbetare. Vi håller på att skapa en arbetsplats med plats för glädje, dialog, lärande och en hållbar arbetsmiljö. Vi tror att om du som medarbetare trivs och känner dig dig trygg med att ta upp saker med oss och dina kolleger så skapar det även en god vård för våra patienter. Några av de saker vi jobbar med:

  • God introduktion som är anpassad efter vad du kan sedan innan och i en takt som passar dig.
  • Tyst personalrum som alternativ till vårt stora gemensamma personalrum. Nytt bibliotek på avdelningen.
  • Aktiv kompetensutveckling där vi uppmuntrar till att gå universitetskurser och erbjuder föreläsningar flera gånger i månaden där läkare och sjuksköterskor från ryggteamet och tumörteamet föreläser. Vi är mycket positiva till om du är intresserad av omvårdnadsforskning. Vi har ett gott samarbete med Göteborgs Universitet.

Vad ingår i jobbet?

Ditt arbete kommer att variera lite utifrån om du arbetar på avdelningen eller mottagningen men patientgruppen du vårdar är densamma. Som sjuksköterska är du omvårdnadsansvarig och har ett tätt samarbete med undersköterskor, många av våra undersköterskor har lång erfarenhet och delar gärna med sig av sin kunskap. Du har även en samordnande roll i det multiprofessionella teamet. Du arbetar med rådgivning, tidsbokning och att planera och förbereda patienter inför besök på antingen vår avdelning eller mottagning. I arbetet ingår också inskrivningar, förberedelse inför operation och att assistera ryggopererade patienter vid förflyttningar i samband med undersökning och behandling.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska eller tar examen senast i januari 2022. Du som kommer att arbeta på Ortopedmottagningen heltid eller som en del av din tjänst ser vi har tidigare erfarenhet som sjuksköterska. Det är meriterande om du har specialistutbildning i kirurgi/ortopedi eller barn- och ungdomssjukvård eller annan inriktning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser positivt på om du har handledarutbildning och ett intresse för forskning och/eller utvecklingsarbete. 

Vi tror att du är trygg i dig själv och trivs med att ingå i ett team där arbetsglädje, ett gott samarbete och omtanke om varandra är viktigt. Du uppskattar tydliga rutiner men vet också när du behöver fråga eller be om råd. Ibland uppkommer oplanerade situationer och då kan du anpassa dig efter det, fokusera på rätt saker och göra omprioriteringar i ditt arbete. 

Vi kommer att intervjua under annonseringstiden så registrera gärna din ansökan redan idag. Har du några frågor är du självklart välkommen att höra av dig till någon av oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7343
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Louise Freytag, 076-138 83 23
  • Vårdenhetschef, Linda Åhlström, 076-138 86 21
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hanson, 073-331 49 42
Publicerat 2022-02-04
Sista ansökningsdag 2022-02-18

返回职位空缺页面