Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende, Avd 364

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelning 364 - Beroende unga vuxna tar emot patienter i åldersgruppen 16-21 år för abstinensbehandling av alkohol eller narkotika med eller utan samtidig psykisk ohälsa. Avdelningen har åtta vårdplatser och enheten bedriver såväl akut som planerad vård.

Verksamheten har ett regionalt uppdrag vilket innebär att enheten tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen. Vården är en del i en vårdkedja för unga personer med beroende och vi samverkar med Mini Maria-mottagningarna, socialtjänst, närstående och andra berörda samverkanspartners.  

På avdelningen arbetar dagsjuksköterska, sjuksköterskor, skötare, läkare och kurator.

Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset.

Vi kan erbjuda dig en dynamisk arbetsplats inom en verksamhet med goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska till en arbetsplats där vi drivs av engagemang för patienterna och vilja att erbjuda en god och jämlik vård. Vår avdelning präglas av en fin gemenskap och delaktighet där var och en tar ansvar och bidrar med sin specifika kompetens i arbetet.

Hos oss får du regelbunden handledning och kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna föreläsningar och utbildningar. På Avdelning 364 unga vuxna får du som sjuksköterska en möjlighet att bidra till förändring och utveckling i den ungas liv. Vi arbetar med patienten och dennes behov i centrum och arbetar ständigt med att vidareutveckla vårdinnehållet och arbetssätt.

Arbetsuppgifterna består av behandlingsinsatser utifrån patientens vårdplan. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är teamarbete, olika former av samtal med patienterna, samverkan med berörda myndigheter och närstående men även läkemedelshantering. Som sjuksköterska ansvarar du för avdelningens omvårdnadsarbete och arbetsleder i det dagliga avdelningsarbetet.

Om dig

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Har du erfarenhet av beroendevård, psykiatri och/eller arbete med barn och unga är det meriterande. Specialistutbildning i psykiatri är även det meriterande. 

Du som söker ska ha intresse och gärna ha klinisk yrkeserfarenhet från psykiatriskt omvårdnadsarbete på vårdavdelning och ha ett genuint intresse av att arbeta med enhetens målgrupp. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel och ansvarsfull. Du bidrar med engagemang till en god arbetsmiljö och en god och säker vård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7163
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Margareta Knudsen, 070 - 082 56 52
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Alireza bagheri Var Kiany, 070 - 020 67 76
Publicerat 2021-11-08
Sista ansökningsdag 2022-02-01

返回职位空缺页面