Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Onkologi, Klinisk prövningsenhet (KPE)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med och utveckla vår kliniska prövningsenhet tillsammans med oss? Vi söker dig som vill ha ett spännande och utvecklande arbete med engagerade medarbetare inom kliniska prövningar onkologi!

Om oss

Verksamhet Onkologi bedriver högspecialiserad vård inom allmän- och gynekologisk onkologi. Drygt 50 procent av verksamheten utgörs av behandling av patienter från regionen eller från andra landsting.

Klinisk Prövningsenhet (KPE) är en enhet inom onkologkliniken som bedriver kliniska prövningar, det vill säga läkemedelsstudier, men är även involverad i pågående forskning och utveckling inom andra behandlingsområden. Enheten bemannas idag av projektledare, sjuksköterskor, monitorer och undersköterskor och vi är cirka 15 stycken totalt. KPE är nu inne i ett expansivt skede och en ständig utveckling inom medicinsk onkologi gör att enheten går mot ett spännande mål där vi nu bygger upp Fas1 / FIM (First in Man) verksamhet.

Vi behöver därför nya medarbetare som är intresserade av att arbeta i team med kliniska studier och som vill vara med oss i utvecklingen av nya behandlingsmetoder!

Arbetsuppgifter

På KPE bedrivs kliniska studier inom onkologi/cancer, till exempel utprovning av nya läkemedel eller ny sorts regim för strålbehandling, eller båda behandlingsformerna i kombination. Arbetet som sjuksköterska på enheten innebär att ansvarar för att bedriva ett antal studier tillsammans med läkare. Typiska arbetsuppgifter kan vara kliniskt patientarbete, myndighetsansökningar, arbete i studiespecifika databaser, koordinatorfunktion, kontakt med externa och interna aktörer och kontaktsjuksköterskefunktion.

Det är inte ovanligt att du tar över kontaktssjuksköterskeuppdraget för de patienter som inkluderas i studier.

Du kommer vara en viktig del i utvecklingen och samarbetet inom Fas1 och FIH (First In Human), där vi som medarbetare står för grundbemanningen.

Arbetet kan innebära resor då möten kan förläggas både nationellt och internationellt.

KPE har också Clinical Trial Office (CTO)-uppdrag som koordinerande center och har medarbetare som arbetar med kvalitetsgranskning av studier, så kallade monitoreringsuppdrag.

Vårt arbete styrs av Standard Opreation Procedures (SOP) och Good Clinical Practice (GCP).

Vill Du arbeta i ett team med forskningserfarna läkare och sjuksköterskor, och har ett stort intresse av kliniska prövningar och förmåga till självständigt arbete, då kommer du att trivas hos oss!
Tag tillfället i akt att söka en sjukskötersketjänst som skiljer sig från det vanliga!

Om dig

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska med intresse för att jobba med kliniska studier/prövningar där patienter ingår och vi ser gärna att du har ett intresse för kvalitetsarbete inom kliniska prövningar. Specialistutbildning och /eller erfarenhet av onkologisk vård är meriterande. Har du kunskap (formell och reell) inom området kliniska prövningar är det också meriterande, likaså om du har läst GCP (Good Clinical Practice) utbildning.

Det är en fördel om du har en fallenhet för struktur, organisering och samordning. Tycker du även om att arbeta med kvalitetsuppföljning är detta något för dig!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och upplärning kommer att ske på plats. 

Varmt välkommen till vårt team!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5788
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Annika Baan, 070 - 090 60 97
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 031 - 342 33 50
Publicerat 2021-10-06
Sista ansökningsdag 2021-12-31

返回职位空缺页面