Folkhögskoleförvaltningen, Dalslands folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Vill du göra skillnad? Välkommen att vara en del av Dalslands Folkhögskola!
På Dalslands Folkhögskola i Färgelanda studerar drygt 100 deltagare i olika kurser, många med målet att uppnå gymnasiebehörighet. På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltagare i små grupper i en lugn miljö.
På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd.

 

Beskrivning och arbetsuppgifter
Förutom undervisning i svenska som andraspråk på gymnasial nivå kan undervisning i andra ämnen bli aktuellt, beroende på din kompetens och erfarenheter.

Som folkhögskollärare arbetar du också tillsammans med övriga lärare med att utveckla temastudier, planera och leda aktiviteter som friluftsdagar, kulturaktiviteter och studiebesök. Du är mentor för 10 - 15 deltagare.

Kvalifikationer

Du har god kompetens i ämnet svenska som andraspråk förvärvad genom högskoleutbildning eller motsvarande, pedagogisk utbildning, samt erfarenhet av undervisning, gärna inom fler ämnesområden. Folkhögskollärarutbildning är meriterande.

Du har kunskap om hur man stärker och motiverar deltagare. Du har en god kommunikativ förmåga som gör att du lyssnar, sätter dig in i andra människors perspektiv och kan möta deltagare där de befinner sig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med skiftande studiebakgrund och är intresserad av att arbeta utifrån ett inkluderande perspektiv.

Som person är du bra på att strukturera ditt arbete med att lägga upp kurser och forma metoder för lärande.

Villkor

Med tillträde i augusti 2021 söker vi en folkhögskollärare för ett vikariat på 100% till och med maj 2022.Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti 2021
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2011
Kontakt
  • Charlotte Day, bitr. Rektor, 0705-261466
Facklig företrädare
  • Erika Offesson, Lärarförbundet folkhögskola, 0528-758 80
Publicerat 2021-03-26
Sista ansökningsdag 2021-04-20

返回职位空缺页面