Habilitering & Hälsa, Habilitering barn o ungdom, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Habiliteringen Hisingen är centralt belägen med närhet till goda allmänna kommunikationer. Mottagningen är stor och du kommer att få många goda arbetskollegor, såväl bland arbetsterapeuter som bland habiliteringens övriga yrkesgrupper. Vill du vara med och bidra till att barn som fått en annorlunda start i livet bereds möjlighet att nå sin fulla potential? Vill du få möjlighet att använda hela den arbetsterapeutiska paletten och bidra med viktiga pusselbitar i teamarbetet? Då hoppas vi att du söker till Habiliteringen!

Vi behöver nu ytterligare en arbetsterapeut till ett av våra team med neuropsykiatrisk inriktning.

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut hos oss är du en viktig medarbetare i teamet. Dina arbetsuppgifter är att kartlägga aktivitetsförmåga och aktivitetsnivå samt att behandla och lära ut strategier för att underlätta vardagen. Att ge information, handledning och konsultation till patient, anhöriga och personal är en viktig del av dina arbetsuppgifter och att samverka med andra vårdgivare och myndigheter ingår också. Likaså kommer du att prova ut, förskriva och följa upp individuellt anpassade hjälpmedel.

Arbetet sker i habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens närmiljö. Alla insatser planeras tillsammans med patienten/anhöriga och sker både i grupp och individuellt. Du erbjuds en introduktionsperiod med möjlighet till kollegial handledning av utsedd mentor samt regelbundna yrkesträffar.

Teamarbetet är tvärprofessionellt tillsammans med specialpedagog, logoped, kurator, psykolog, fysioterapeut, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov. Individuellt arbete förekommer också. 

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av arbete med barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning är meriterande. Erfarenhet av att arbeta inom habilitering är meriterande. Samarbetsförmåga, arbeta självständigt och förmåga att ta eget ansvar är önskvärt. Flexibilitet och ett gott bemötande är en självklarhet för oss. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Då det förekommer en del resor i tjänsten är B-körkort önskvärt.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hoh
Intervjuer kommer hållas 210416, rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1904
Kontakt
  • Åsa Dahlén, enhetschef, 0722-10 54 04
  • Ann-Sofie Larsson, 0702-69 73 42
Facklig företrädare
  • Eva Andersson, Sveriges Arbetsterapeuter, 070-565 51 27
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-04-08

返回职位空缺页面