Regionhälsan Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård Göteborg

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Om oss

Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Göteborg är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård för barn och unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med psykologer som enhetschefer och en psykolog som områdeschef.

Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldern. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser. Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Göteborg är en enhet med mottagningar i Angered, Bergsjön, Eriksberg, Gamlestaden, Kungshöjd och Majorna. Idag är vi runt 25 psykologer, en assistent och en enhetschef. Vi har ett nära samarbete med barnavårdscentraler och barnmorskemottagningar men även med andra verksamheter.

Denna tjänsten kommer att ha sin placering på mottagningen i Angered. Här finns det sammanlagt 4 medarbetare som värderar sammanhållning och trivsel och tar stort gemensamt ansvar för mottagningsarbetet. Mottagningen finns i trevliga lokaler intill Angereds stadspark.

Om arbetet

Arbetet hos oss är varierande, stimulerande och roligt. Du möter barn och vuxna och har föräldrakontakter såväl individuellt som i grupp. I arbetet ingår konsultation till personal och föräldrar, psykologisk behandling av korttidskaraktär samt viss bedömnings-och utredningsarbete. Samarbete med vårdgrannar, socialtjänst och förskola liksom deltagande i metodik och kvalitetsutvecklingsarbete inom psykologenheten ingår i arbetet.

Medarbetare inom psykologenheten träffas regelbundet för extern handledning samt för arbete med utvecklingsfrågor, både inom den egna enheten och med våra samverkanspartners.

I anställningen ingår:

  • Fortbildning och uppdragsutbildningar
  • Regelbunden handledning
  • Utvecklingsdagar för hela psykologenheten, där du får träffa de övriga medarbetarna i psykologenheterna för mödra- och barnhälsovård i Västra Götalandsregionen
  • Karriärsutveckling såsom specialistutbildning mm
  • Förmåner inom exempelvis friskvård och kompetensutveckling. Läs om våra förmåner på https:// www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Det pågår även ett arbete inom förvaltningen och området att se över strategin för specialistutbildningar.

Om dig

Du ska vara legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykologenheten samt om du har fördjupad kunskap i föräldrastöd, konsultationsmetodik, psykologisk behandling tillämplig för uppdraget samt metodik för utvecklingsbedömning. Det är önskvärt att du har ett intresse och/eller erfarenhet av att arbeta i ett socioekonomiskt utsatt område.

Som person är du självständig men tycker om att samarbeta och trivs med det. Du behöver vara flexibel för att trivas med vårt varierade arbete och ha ett professionellt arbets- och förhållningsätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Du kommer ha din placering på vår mottagning i Angered.

En del av din tjänst kommer eventuellt ske i samverkan med Spädbarnsverksamheten i Angered (ca 20 %).

Tjänsten avser ett vikariat t.o.m. 2022-07-31, med eventuell möjlighet till förlängning. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 - 100 % enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1703
Kontakt
  • Anna Thom Olin, Enhetschef , 072 - 200 63 51
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 0705 - 08 67 81
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-04-11

返回职位空缺页面