Närhälsan Källstorp vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Källstorp Vårdcentral är en välfungerande enhet med stabil personal och vi har cirka 9.900 patienter som valt att lista sig hos oss. Vi är en kompetent och väl sammansvetsad personalgrupp som har ett gott samarbete och alla är delaktiga i vårdcentralens utveckling. Vi prioriterar kollegialt utbyte och avsätter regelbundet tid för intern fortbildning.

Vi är stolta över vår vårdcentral och söker Dig som är engagerad, lösningsorienterad och positiv.

Om arbetet

Arbetet på vårdcentral präglas av en helhetssyn på människor och vi har i uppdrag att erbjuda personer med psykisk ohälsa ett tidigt och adekvat omhändertagande. Som psykolog arbetar du i nära samverkan med övrig primärvårdspersonal. Du kommer att ingå i vårt psykiska hälsoteam tillsammans med kurator, rehabkoordinator, vårdsamordnare för psykisk ohälsa, läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast.  Teamet arbetar aktivt för att hitta bästa behandlingsalternativ för patienter med psykisk ohälsa och att förebygga sjukskrivningar. Teamet arbetar med att rätt patient ska komma till rätt behandling eller insats så snart som möjlig.

Du kommer att göra bedömningar och genomföra kortare terapibehandling vid lindriga och måttliga symtom på depression, ångest, stress, sömnstörningar. Psykologarbetet består bland annat av telefonrådgivning, psykoedukation, individuella terapier, internetbaserat-eller gruppbehandling. I arbetet ingår också att delta i enhetens fullgörande av vårdcentralens uppdraget, vilket till exempel kan vara vårdsamverkan, uppmärksamma psykosociala faktorers betydelse, riskbruk, upptäcka/kartlägga våld i nära relationer. Vi samarbetar nära varandra i ett team. Som psykolog hos oss ingår även att ge kortare insatser till barn och unga samt föräldrastöd.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, med KBT-kompetens och gärna erfarenhet inom primärvård. Du är trygg i din yrkesroll och känner dig bekväm med självständiga bedömningar. Vi ser gärna att du tar en aktiv roll i vårt utvecklingsarbete med integrerad beteendehälsa, är intresserad av kvalitetetsarbete och har intresse för att förmedla kunskap och information kring psykisk hälsa till dina kollegor. Som psykolog i verksamhetsområde 2 Närhälsan ingår du i Nätverket för Psykisk Hälsa och samverkar där kring utvecklingsarbete och primärvårdsanpassade metoder med kollegor inom psykisk hälsa.

För att trivas i rollen behöver du vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Att du agerar professionellt och har ett gott bemötande mot patienter och kollegor är en självklarhet. Vi vill att du lever upp till Närhälsans kärnvärden; omtänksam, pålitlig och nytänkande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1537
Kontakt
  • Amira Donlagic, Vårdcentralchef, 072–2065807
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 070 - 508 67 81
Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-04-19

返回职位空缺页面