Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 2, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler samt öppenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Rättspsykiatrin bedriver och utvecklar specialistvård med fokus på tvärprofessionell rehabilitering. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete, där du i tätt samarbete med kollegor av olika professioner bedriver rehabilitering och behandling. Rättspsykiatrins unika förutsättningar avseende resurser och faciliteter innebär särskilda förutsättningar för ett gediget rehabiliteringsarbete.

CELAM betyder Centrum för etik, juridik och mental hälsa och är en forskningsenhet som är placerad vid Rättspsykiatrin/Rågården med uppdrag att bedriva forskning som utmynnar i utveckling och kompetenshöjning inom det rättspsykiatriska området. Arbetet bedrivs i en tvärvetenskaplig referensram och är en flervetenskaplig centrumbildning vid Göteborgs universitet. CELAM utgör ett samarbete mellan institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademien och Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Humanistiska fakulteten. CELAM samarbetar och finansieras delvis av Rättsmedicinalverket och verksamhet Rättspsykiatri vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig som sjuksköterska den unika möjligheten att kombinera kliniskt arbete med intresset för forskning. Tjänsten innebär att du under ett år, med möjlighet till förlängning, kommer att arbeta 50 procent kliniskt på våra vårdenheter och 50 procent med forskning på CELAM med forskningsprojektet CAREFOR.

CAREFOR står för vård, behandling och rehabilitering av rättspsykiatriska patienter: en klinisk långtidsuppföljning avseende psykiatriska symtom, fysisk hälsa, biomarkörer och vårdförlopp. Målet med studier är att förbättra psykisk och kroppslig hälsa hos rättspsykiatriska patienter, förbättra den rättspsykiatriska vårdens behandlingsmetoder samt underlätta återkomst till ett självständigt liv och på sikt förkorta vårdtider.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på CELAM får du en samordnande roll vilket innebär att du arbetar nära projektledaren samt är länken mellan patient, enhet och CELAM. Du kommer bland annat utföra skattningar av patienter samt blodprovstagningar. Du ansvarar för logistiken samt uppföljningen inom projektet CAREFOR.   

På enhet ansvarar du som sjuksköterska för omvårdnaden och ingår i ett tvärprofessionellt team kring patienten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva omvårdnad, observera, motivera, dokumentera och arbetsleda. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri. Du har stort intresse för forskning inom psykiatri. Meriterande är specialistutbildning inom psykiatri och/eller annan relevant vidareutbildning. Som person är du strukturerad, metodisk, systematisk och har ett lösningsfokuserat arbetssätt där du ser möjligheter Du har lätt för att samarbeta, har god initiativförmåga och är flexibel. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.  

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/6335
Kontakt
  • Enhetschef, Lina Annebjörk , 031- 343 79 82
  • Universitetssjukhusöverläkare, Peter Andiné, peter.andine@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monika Teräs , 076- 127 65 68
Publicerat 2020-12-18
Sista ansökningsdag 2021-01-15

Tillbaka till lediga jobb