Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barncancercentrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Nu fortsätter vi resan mot ett större Barncancercentrum. Ökade resurser på chefssidan, ett mer närvarande ledarskap och ett stort engagemang från oss som jobbar här gör att vi ser ljust på framtiden på Barncancercentrum. Vår personalstyrka har växt och vi planerar bli ännu fler. Vi hoppas att du vill vara med och tillsammans med oss driva vår avdelning framåt!

Barncancercentrum avdelning 321/322 är en onkologisk vårdavdelning men vi bedriver även intermediärvård. De barn och ungdomar som vi vårdar här är 0-18 år och är i olika stadier av sin behandling. Vi har också patienter som stamcellstransplanteras. Resultaten av behandlingarna blir bättre och bättre och idag kan vi rädda 80-90 procent av alla cancersjuka barn och ungdomar. Vi arbetar familjecentrerat och i team kring patienten.

Barncancercentrum står inför en spännande utveckling och vi behöver nu anpassa verksamheten efter detta. Dels har vi blivit fler medarbetare och dels behöver vi anpassa oss efter Västra Götalandsregionens beslut om normtal för antal medarbetare per chef. Som ett led i detta söker vi nu tillskott till Barncancercentrum i form av en vårdenhetschef för vår dagvårds- och mottagningsverksamhet som kan bidra till verksamhetens utveckling och samtidigt ge vår personal den support och direkt återkoppling som varje anställd behöver för att vara sitt allra bästa. Med ett femte chefsled hoppas vi att kunna bedriva ett ännu mer närvarande ledarskap än tidigare.

Arbetsbeskrivning

Du blir en av tre vårdenhetschefer och kommer att vara direkt underställd avdelningschefen. Vi kommer tillsammans att leda och utveckla enheten, med egna ansvarsområden. Du har eget ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö, avdelningschefen har ett övergripande ansvar och tillsammans så fördelar vi arbetsuppgifterna på ett sätt som är mest effektivt för verksamheten.

Du ska arbeta för att initiera och medverka till utveckling av arbetssätt, verksamhet och medarbetare. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal med enhetens barn- och undersköterskor, barnsjuksköterskor och sjuksköterskor. Du ansvarar för att tillräcklig bemanning finns på såväl lång som kort sikt. Arbetstiden är i huvudsak förlagd dagtid måndag till fredag men vi planerar att tjänstgöring någon kväll i veckan kan komma att ingå. Som vårdenhetschef kommer du att ingå i Barncancercentrums ledningsgrupp.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är barnsjuksköterska/sjuksköterska eller har annan högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt erfarenhet från vårdarbete. Chefserfarenhet, arbetsmiljöutbildning samt erfarenhet av att arbeta med utveckling och förändringsarbete meriterande, likaså erfarenhet av dagvårdsverksamhet och mottagningsarbete.

Vi tror att du som blir vår nya vårdenhetschef har ett stort intresse av att stödja och leda andra. Du är tydlig när du kommunicerar och kan föra fram och anpassa budskap på ett övertygande sätt. Du är ödmjuk inför dina kollegors kunskap och personliga drivkraft. Du har förmågan att lyfta och inspirera medarbetare till utveckling och förbättring mot givna mål. Som chef är du drivande och tar egna beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och samarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi är stolta över vår avdelning och vill att du som vårdenhetschef ska vara med och leda oss vidare mot en fortsatt vård i toppklass.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt nya team! Hör av dig, vi berättar gärna mer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4220
Kontakt
  • Avdelningschef, Kristina Isaksson, 070-568 55 14 (sem. v 30-33, smsa för kontakt)
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Bergander, 076-940 28 98
  • Kommunal, Gunilla Nyqwist, 031-343 56 22
Publicerat 2019-07-11
Sista ansökningsdag 2019-08-15

返回职位空缺页面