Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Klinisk neurofysiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Klinisk Neurofysiologi (KNF) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en del av verksamhetsområde Neurosjukvård som bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamhetsområdet är organiserat i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk Neurofysiologi. KNF har ett regionalt uppdrag och ett nära samarbete med övriga sjukhus inom Västra Götalandsregionen. Enheten har också ett omfattande utbildnings- och forskningsuppdrag i nära samarbete med Sahlgrenska Akademin och Chalmers Tekniska Högskola. Klinisk Neurofysiologi är en basspecialitet enligt Socialstyrelsen.

KNF är en väl sammanhållen enhet där läkare, biomedicinska analytiker och ingenjörer arbetar tillsammans. I läkarkollegiet finns spetskompetens inom flera områden, och ett stort intresse för att driva kunskapsområdet framåt. Vi är ett gott gäng, vi månar om god arbetsmiljö och vi har med tanke på klinikens storlek relativt korta beslutsvägar, där du kommer ha påverkansmöjlighet. Vi har i dagsläget tre ST-läkare och vi bygger målmedvetet och långsiktigt ett trevligt och kompetent arbetslag.

Om arbetet
Vid KNF görs diagnostiska undersökningar på patienter med sjukdomar inom nervsystem och/eller muskulatur. Vi undersöker både polikliniska och inneliggande patienter, i alla åldrar, med metoder som oftast innebär registrering av elektriska signaler från hjärna, ryggmärg, perifera nerver eller muskler. Exempel på diagnosområden är epilepsi, akuta komatillstånd, neuromuskulära sjukdomar och perifer neuropati. Verksamheten inkluderar diagnostiskt arbete på såväl intensivvårdsavdelningar som preoperativt vid neurokirurgiska och ortopediska operationer. Arbetet innefattar både analys av genomförda undersökningar samt direkt patientkontakt. Vi har ett brett samarbete och patientrondsverksamhet mot många olika specialiteter inom både barn- och vuxensjukvård. 2018 blev vi SPUR-inspekterade med mycket gott resultat och det råder en samsyn inom verksamhetens alla delar att ST-utbildningen ska prioriteras.

Om dig
Vi söker Dig som har ett brinnande intresse för neuroområdet. Tidigare erfarenhet av neurologi och/eller klinisk neurofysiologi är meriterande liksom forskningserfarenhet. Du ska vara legitimerad läkare och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Ditt arbetssätt bör präglas av initiativtagande, noggrannhet, tydlig kommunikation och god samarbetsförmåga. Att delta i enhetens arbete med process- och verksamhetsutveckling ser du som intressant och en naturlig del i arbetet. Du ska vara ansvarstagande både avseende din egen och verksamhetens utveckling. Vi erbjuder dig en utbildningstjänst som blivande specialistläkare inom klinisk neurofysiologi. ST-utbildningens innehåll och längd planeras, utifrån Socialstyrelsens föreskrifter, i samråd mellan ST-läkare, handledare, studierektor och verksamhetschef. Deltagande i såväl extern som intern utbildningsverksamhet är en självklarhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3961
Kontakt
  • Enhetschef, Jörgen Alenvret , 070-952 77 46
  • Överläkare/studierektor, Charlotte Sjöberg Larsson, 031-342 79 19
Facklig företrädare
  • SACO, Sara Nordström, 031-342 90 51
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-11

返回职位空缺页面