Kultur i Väst, Kultur och Upplevelse

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Om projektet
Techformance kombinerar barns intresse och kunskap för digitala spel och sociala medier,
traditionell scenkonst och kunskapsspridning. Techformance är ett koncept som ger en interaktiv scenkonstupplevelse som genom ITK-teknik också gör den tillgänglig för alla, oavsett funktionsvarianter eller språkkompetens.
Projektet genomförs i tre faser: grovmanus, nyproducerat manus och bearbetning av befintligt manus fördelat över tre år. Webbverktyg och metod utvecklas under dessa tre år.
Under projektet kommer målgrupperna barn, unga (inklusive särskola) och yrkesverksamma
inom scenkonst ingå som kravställare och testare, samt referensgrupp.
Genom föreläsningar, seminarier och gästspel kommer Techformance att introduceras för scenkonstbranschen och andra intressenter under projektperioden.

Om arbetet
Vi söker en erfaren projektledare som självständigt kan driva och organisera vårt treåriga Arvsfondsprojekt med många samarbetsparter. Du ska tillse att projektet följer fastlagda tids- och ekonomiska planer och du samordnar projektets olika arbetsgrupper. Du arbetar under ledning av en styrgrupp där enhetschef och projektets konsulent och producent på Kultur i Väst ingår.
Som projektledare redovisar du projektets ekonomi och ansvarar för redovisningen av projektet till Arvsfonden. Du samordnar de olika arbetsgrupperingarna som ingår i projektet såsom styrgrupp, projektgrupp, referensråd, teaterproduktionsgrupp, teknikgrupp, metodgrupp och referensgrupper. Arbetet kan innefatta oregelbundna arbetstider och resor. B-körkort krävs.

Om dig
Du som söker har adekvat utbildning inom projektledning eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete som producent inom scenkonstområdet och med projektledning på både strategisk och operativ nivå. Du har ett strukturerat arbetssätt och van vid att arbeta kommunikativt och planerat. Du arbetar transparent, med tydliga tidslinjer och du driver arbetet genom dialog och förankring. Du sätter stort värde på att leverera med hög kvalitet och i tid. Du har lätt för att samordna, är strukturerad i ditt sätt att förankra från ledning till arbetsgrupper. Du är van att arbeta målstyrt med täta avstämningar.

Du får gärna ha god kunskap om och erfarenhet av offentlig verksamhet. Du är van att arbeta med olika former av digitala system. Du är van vid att arbeta med Office-paketet för att bygga upp din arbetsstruktur och offentliga presentationer. Du har mycket goda kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du engagerad och kommunikativ. Du har förmåga att se helheter, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med aktörer i olika verksamheter och på olika nivåer.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Villkor: Anställningsform Visstidsanställning från 2019 – 2022 enligt plan
Anställningens omfattning År 1: 75%, År 2: 80%, År 3: 50%


Mer att läsa om Kultur i Väst hittar du på www.kulturivast.se

 Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-09-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad År 1: 75%, År 2: 80%, År 3: 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3926
Kontakt
  • Jennie Vilhelmsson, enhetschef, 0761-296974
  • Helena Rung, producent, 0703-492165
  • Lotta Eldh, konsulent, 0700-826277
Facklig företrädare
  • Helén Liljedal, DIK, 0703-492 163
Publicerat 2019-06-24
Sista ansökningsdag 2019-08-05

返回职位空缺页面