Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M4, Ambulans Falköping/Tidaholm

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning av verksamheten

Ambulanssjukvården vid Skaraborgs Sjukhus bedriver verksamhet dygnet runt, årets alla dagar. Vi har 20 ambulanser och transportfordon med ca 40 000 larm per år varav ca 5 000 är liggande sjuktransport. Inom ambulanssjukvården i Skaraborg pågår ett aktivt arbete med ständiga förbättringar genom bl.a. processarbete, för att skapa patientsäkerhet, medicinsk kvalitet, god tillgänglighet samt en arbetsmiljö där våra medarbetare trivs.

Om tjänsten

Vill du tillhöra en organisation som satsar på att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare? Då ska du söka jobbet som Enhetschef på Ambulansen i Falköping/Tidaholm.

I jobbet som Enhetschef på Ambulansen så kommer du ha personalansvar för 39 personer och vara direkt underställd verksamhetschefen. Du har även ett nära samarbete med enhetschefer på de andra ambulansstationerna i Skaraborg och som stöd finns även HR, ekonomi-controller och verksamhetsutvecklare.

Ett av dina huvudsakliga ansvarsområden är den dagliga driften av verksamheten, vilket bland annat innebär att leda och fördela arbetet så att verksamheten rullar friktionsfritt. Det inkluderar också att du har AIB (Ambulanschef i beredskap) var 7:de vecka vilket betyder att du då har det övergripande operativa ledningsansvaret för ambulansen i Skaraborg och således förväntas lösa de problem som uppkommer i verksamheten under dygnets alla timmar.

Vidare har du som chef arbetsmiljöansvar vilket medför att du har ett långt gående ansvar över att vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagaren utsätts för ohälsa eller olycksfall.

Tjänsten innebär också kontinuerlig ekonomisk uppföljning då du har budgetansvar för din verksamhet. Du följer upp diverse personalkostnader och övriga kostnader förknippad med verksamheten och du förväntas ta välgrundade beslut som styr verksamheten kostnadseffektivt.

I jobbet som Enhetschef ingår även verksamhetsutveckling samt att du sitter med i ledningsgruppen som representant för din verksamhet.

 

Vem är du?

Du har antagligen kännedom om ambulansens verksamhetsområde och har en stark vilja att vara med och driva ambulanssjukvården framåt. Du ska ha en god förmåga att kunna kommunicera verksamhetens mål och resultat till medarbetarna. Vidare är du relationsskapande och tycker om att jobba proaktivt för att bibehålla en god stämning i arbetsgruppen. Samtidigt är det viktigt att du som chef vågar ta de ”tuffa” besluten och de ”svåra” samtalen. Du är flexibel och har lätt för att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Att du ser lösningar istället för problem, ser vi som en självklarhet.

 

Meriterande
* Ledarerfarenhet
* Erfarenhet av akutsjukvård

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan. Tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falköping/Tidaholm
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3396
Kontakt
  • Hans Halén, Verksamhetschef , 0763-47 22 48
Facklig företrädare
  • Kommunal, Vårdförbundet, 0500-478300, 0500-431936
  • Vision, 0500-431944
  • Ledarna, 08-59899324
Publicerat 2019-05-23
Sista ansökningsdag 2019-06-13

返回职位空缺页面