Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M2, Avdelning 5 Lidköping

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vi söker en sjuksköterska till en kombinationstjänst på KOL-mottagningen och medicinavdelning 5.

Medicinavdelning 5 är en akutmedicinsk avdelning där patienter som drabbats av akut stroke, andra neurologiska sjukdomar, nydebuterad diabetes, KOL, allmän internmedicinska åkommor och multisjuka äldre vårdas. Avdelningen indelas i två enheter, en internmedicinsk med 10 vårdplatser och en strokeenhet med 11 vårdplatser. På avdelningen finns också en utbildningsenhet. Där får sjuksköterskestudenter, undersköterskestudenter och läkarkandidater sin arbetsplatsförlagda utbildning tillsammans, under handledning av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

En mottagning för patienter med KOL liksom en mottagning för patienter med diabetes ingår i avdelningens ansvarsområde. Där arbetar sjuksköterskor självständigt i nära samarbete med läkare.

Arbetsuppgifter

På KOL-mottagningen arbetar du självständigt. Du ingår i ett team kring patienten bestående av sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator. Det finns ett nära samarbete med närsjukvårdsteamet. Ditt arbete som sjuksköterska på avdelning 5 innebär bland annat att du ingår i teamet runt strokepatienten med akut behandling samt rehabiliterande åtgärder. Samarbetet med fysioterapeuter/arbetsterapeuter är en central del. På den internmedicinska delen möter du patienter med olika akuta tillstånd och sjukdomar vilket bidrar till ett spännande och utvecklande arbete.

Du förväntas arbeta personcentrerat där patienten blir person vars resurser tas tillvara, liksom att deras önskemål, behov och känslor respekteras. På avdelningen pågår flera utvecklingsprojekt i vilka du kommer att involveras, därför läggs stor vikt på ditt intresse för utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av mottagningsarbete och/eller fördjupade kunskaper inom KOL är meriterande.

Övrigt

Kallelse för intervju kan komma att ske löpande under rekryteringstiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7492
Kontakt
  • Karin Kihlberg, Enhetschef , 0510-85489
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2018-12-05
Sista ansökningsdag 2019-01-09

返回职位空缺页面