Västarvet, Publik, Göteborgs Naturhistoriska museum

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Västarvet, Göteborgs Naturhistoriska museum
Göteborgs Naturhistoriska Museum arbetar med kunskap, upplevelser och utveckling. Vår bas är våra samlingar och utställningarna om natur och djur från hela världen. Vi ska öka kunskapen och intresset för naturhistoria och arbeta aktivt med kunskapsutbyte och upplevelser inom vårt expertområde. Vi ska också göra våra samlingar, vår fysiska miljö och våra aktiviteter tillgängliga för så många människor som möjligt. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Vår vision är att Göteborgs Naturhistoriska Museum upplevs som ett relevant, engagerande och välkomnande museum.

Vill du vara med och framtidssäkra markfaunainventeringar?
Arbetet består i digitalisering av material av landlevande mollusker i Göteborgs Naturhistoriska Museums markfaunainventering. Detta innebär inskrivning av material i databasen (lokal- och biotopbeskrivningar, artlistor etc.) och koordinatsättning av lokaler. Arbetet kan även komma att omfatta översyn och komplettering av redan befintligt material i databasen.

En viktig och stor del av arbetet är att med hjälp av fältdagböcker och listor identifiera prickmarkeringar och/eller lokalangivelser på äldre kartor (generalstabskartan), bedöma lokalernas läge och ta ut koordinater (RT90) med hjälp av Länsstyrelsens WebbGIS. 

Arbetet är stillasittande, och kräver noggrannhet och tålamod.

Är du nyfiken och vetgirig?
Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot biologi eller motsvarande samt erfarenhet av arbete i databaser. Det är önskvärt om du har utbildning inom GIS, erfarenhet av arbete med GIS-data och kartor samt handskriftsanalys (tolkning). Om du har arbetat med databaser (Access), kartprogram, sökmotorer och äldre kartmaterial är detta meriterande.

Du gillar att arbeta både i team och enskilt, du är noggrann, har tålamod och är nyfiken och vetgirig. Eftersom arbetet till stor del går ut på att kunna läsa och tyda svenska handstilar (handskrift) är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska.

Erfarenhet av att kunna läsa och tolka en biologisk text (biotopbeskrivning) är också önskvärd.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-09-01 till och med 2019-12-31
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3613
Kontakt
  • Stefan Örgård, Enhetschef GNM, tfn: 010-441 42 35
Facklig företrädare
  • Charlotte Jonsson, Naturvetarna, tfn: 010-441 42 58
Publicerat 2018-06-08
Sista ansökningsdag 2018-06-29

Tillbaka till lediga jobb